Effectief, slim en snel werken; lead and be the change

De financiële functie is altijd in beweging en verandering is een constante factor. De uitkomst van verandering betekent meestal dat processen wendbaar moeten worden gemaakt. De financiële functie wordt geacht hierbij waarde toe te voegen en te creëren. Daarnaast verwachten organisaties dat de financiële functie een actieve rol speelt bij innovatie en in het vergroten van de toekomstbestendigheid van je organisatie. 

Vanuit de expertise Continuous Improvement stellen Agium professionals de financiële functie in staat om de lead te nemen in verandering door processen lean te maken. De lean-methodologie en bijbehorende tools worden steeds vaker binnen Finance & Control afdelingen toegepast. Agium richt zich hierbij op procesverbeteringen en kwaliteitsverbeteringen met kostenreductie als secundair effect. De financiële functie kan hiermee succesvol zijn met de juiste kennis en organisatie van processen.

De financiële functie voorkomt waste

Wanneer een verandering van de business noodzakelijk is, faciliteert Agium de financiële functie in procesmatig werken & denken. Met de juiste sturing, onder andere door lean te werken, voorkomen we veel waste.

Agium ondersteunt Finance & Control bij het realiseren van verbetering in de run- en changefase door het vergroten van administratieve en financiële know-how. Hierdoor ontwikkelen mensen, processen, systemen en data zich structureel en faciliteren we een efficiënte en bestuurbare organisatie.

Verbeter je processen met Lean Six Sigma

De markt verandert steeds sneller en we moeten er steeds sneller op inspelen. Sluiten je processen, systemen en instrumenten nog wel voldoende aan op de karakteristieken en wensen van de business? Agium zorgt ervoor dat je slimmer werkt in plaats van harder.

Onze finance professionals hanteren een Agile manier van werken met de procesoptimalisatiemethodiek Lean Six Sigma. Lean Six Sigma is een wereldwijd bewezen methode voor het duurzaam en aantoonbaar verbeteren van processen en organisaties.

Hierbij maakt Agium gebruik van de aanwezige kennis en ervaring van mensen binnen de processen. Met Lean Six Sigma verbeteren we de structuur én de kwaliteit van het proces. Lean voor de doorstroom en het genereren van waarde. Six Sigma voor stabiele en effectief verlopende processen. In combinatie versterken zij elkaar en zijn volledig complementair. 

Omarm veranderingen met Agile

Agium verbetert processen met gecertificeerde Black Belt Consultants. Zij hebben een vergevorderde expertise in Lean Six Sigma en fungeren als coach, mentor en projectleider voor projectteams.

Onze specialisten helpen je om continu slimmer te werken door:

  • Professionals, teams en ketens beter te laten samenwerken
  • Processen te structureren (efficiënt en effectief)
  • Veranderprojecten sneller tot resultaat te laten komen

Een Agile aanpak stelt je projectteam in staat om het project snel aan te passen aan een gewijzigde situatie of wensen van van een klant. Agile omarmt veranderingen. Bij Agile werken is het randvoorwaardelijk dat er een open, communicatieve cultuur heerst en alle systemen de Agile transformatie ondersteunen. Denk hierbij aan efficiëntere processen op het gebied van Peer-to-Peer (P2P), Order to Cash (O2C) en/of Record to Report (R2R), Fast Close, inrichting Project Control, Driver Based Forecasting, Scenario Planning en Agile Controlling.

Ben jij klaar voor Lean Six Sigma?

Gerelateerde events

Wil je meer te weten komen over onze visie en een aanpak die werkt voor jou en je team? Vraag naar of schrijf je in voor één van onze Kennisevents, Masterclasses of Inspiratiesessies!

Webinar | Forecasting ten tijde van de coronacrisis

Inzicht in de verschillende typen en fases van forecasting. In de masterclass ervaar je het verschil tussen de verschillende typen en ben je in staat te beoordelen of het huidige forecastmodel nog verder kan worden aangescherpt.

Webinar Business Intelligence & Data Analytics

In deze webinar maak je kennis met de kracht van de data gedreven organisatie en de mogelijkheden van Business Intelligence (BI) software om data te ontsluiten en te visualiseren.