Over de Masterclass

De Finance & Control functie wil van grotere betekenis en toegevoegde waarde zijn voor de business. Vaak wordt dat gezocht in (verbeterde) financiële instrumenten en nog betere inzichten in de prestaties van de business. Maar veel van de ‘winst’ die de business kan behalen, ligt in het slimmer uitvoeren van en beter grip krijgen op de interne processen. Met Process Mining kan Finance & Control juist op dit punt een aanjager worden en goed invulling geven aan haar rol als business partner.

Met Process Mining wordt -op basis van beschikbare data in systemen- afwijkingen en knelpunten in processen visueel zichtbaar gemaakt. Zo ontstaat een beeld tussen hoe het proces ontworpen is en zou moeten lopen en hoe het proces in de praktijk loopt. Zo kan gericht, gedreven vanuit data, geadviseerd worden over efficiency en effectiviteit van processen. Natuurlijk processen in de business, maar uiteraard ook de financiële processen. Process Mining kan goed worden ingezet in allerhande change en verbeter projecten om een beter beeld te krijgen van de actuele situatie.

In deze Masterclass leer je wat process mining is en waarin dit verschilt van andere technieken. Uiteraard staan we ook stil bij hoe je process mining kunt toepassen, wat hiervoor nodig is en wat je hiermee kunt.

Resultaat na de Masterclass

Een duidelijk beeld van wat Process Mining is. Hoe dit werkt. Waar en wanneer je dit kunt inzetten en hoe Process Mining kan bijdragen in de ontwikkeling van Finance & Control naar business partner.

Programma

  • Wendbaarheid en de datagedreven organisatie.
  • Uitdagingen Finance & Control.
  • Data Science, Business intelligence, analytics, big data – de samenhang.
  • Wat is process mining?
  • Hoe werkt het?
  • Voorbeeld casus.
  • Wanneer en hoe in te zetten?

Trainer(s)

Nog toe te wijzen.

Voor wie is dit interessant?

Voor iedereen die interesse heeft in, meer wilt weten over efficiency van processen, analytics, Data Science en meer waarde wilt toevoegen aan de business. Juist voor Managers Finance, Managers Planning & Control, Managers Business Control, Financieel directeuren en CFO’s.

Benodigde kennis

Geen specifieke kennis benodigd.

Details

19 november 2019, Kantoor Agium Delft, Delftechpark 15, 2628 XJ.
Start 16.30 uur, afronding 19.30-20.00 uur, inclusief Drinks & Bites.

Annuleringsregeling
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen aan t.sonneveld@agium.nl. Als je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 75,- per persoon in rekening gebracht.