Over de Masterclass

In de Masterclass maak je kennis met de kracht van de data gedreven organisatie en de mogelijkheden van Business Intelligence (BI) software om data te ontsluiten en te visualiseren. Uiteindelijk moet BI bijdragen aan betere en snellere beslissingen door de beschikbaarheid van actiegerichte informatie.

De Masterclass gaat in op de verschillende stappen op weg naar de datagerichte organisatie en de uitdagingen op het gebied van data management en het ontwikkelen van datagerichte cultuur die moeten worden geadresseerd.

Resultaat na de Masterclass

Na het volgen van de Masterclass kan de deelnemer een inschatting maken van de fase waarin zijn organisatie zich bevindt en welke uitdagingen relevant zijn. We informeren je over de belangrijkste generieke BI-tools. We laten zien wat er mogelijk is met deze BI-tools, zodat je na deze workshop zelf aan de slag kunt om de technologie in de praktijk toe te passen.

Programma

  • Waarom datagedreven werken?
  • Het speelveld van BI.
  • Het ontwikkelpad naar een datagedreven organisatie.
  • De rol van informatie in een wendbare organisatie.
  • Data management; wat is het en wie doet wat?
  • Hoe verloopt een BI-project; waterval versus iteratieve aanpak.
  • BI en de rol van de financial.
  • BI en process mining.

Trainer(s)

Mathieu Belt: partner bij Agium Digital en heeft vanuit zijn rol BI in diverse organisaties ingezet om inzicht en resultaten te verbeteren.

Barbara Brouwer: senior BI consultant en heeft ervaring met alle aspecten van BI in diverse organisaties.

Louis van Paassen: heeft vanuit zijn rol van Senior Controller veel ervaring met de introductie van BI binnen organisaties, met name het definiëren van KPI’s, het ontsluiten van data en het opzetten van dashboard.

Voor wie is dit interessant?

De training is voor iedereen die wil beginnen met BI. De doelgroep beperkt zich tot CFO’s en controllers; de Masterclass is ook relevant voor business analisten die met dit onderwerp aan de slag willen

Benodigde kennis

Geen specifieke kennis benodigd, wel betrokkenheid bij/affiniteit met reporting.

Details
Cartier van Disselstraat 1b, 4835 KC in Breda.
Start 16.30 uur, afronding 19.30-20.00 uur, inclusief Drinks & Bites.

Annuleringsregeling
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen aan t.sonneveld@agium.nl. Als je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 75,- per persoon in rekening gebracht.