“Je wordt hier echt gestimuleerd om je te blijven ontwikkelen.”

“Mijn werk binnen deze opdrachtgever biedt zowel uitdagingen als afwisseling”

Junior Finance Professional Michelle Chow (24) voelt zich als een vis in het water bij de internationale baggermaatschappij Boskalis.
Vanaf de eerste dag op de crediteurenadministratie in het Financial Shared Service Center heeft ze haar eigen uitdagende takenpakket.
“Mijn werkzaamheden zijn gericht op verschillende financiële processen binnen het bedrijf. Het zijn gevarieerde taken en ik krijg er echt veel verantwoordelijkheid.”

Haar behoefte aan uitdaging en variërende werkzaamheden vormden de belangrijkste redenen dat Michelle in september 2020 bij Agium aan de slag ging als Young Agium Professional. “Na mijn studie International Business aan de Avans Hogeschool in Breda was ik op zoek naar een plek waar ik tijdens het werk getraind wordt en mijn kennis meteen in de praktijk kan toepassen.” In het begin van het traineeshiptraject was Michelle een VIP, oftewel een Vrij Inzetbare Professional. “Als je nog geen opdrachten hebt, zijn er online verschillende trainingen die je kunt volgen. Er is ook ruimte voor vrijwilligerswerk, maar die activiteiten gingen helaas vanwege corona niet door.”

 

Kansen creëren en grijpen

Na drie maanden kon Michelle aan de slag op de facturatieafdeling van ECT, een overslagbedrijf voor containers in de haven van Rotterdam. Tijdens haar werkzaamheden ziet én grijpt ze iedere kans om te groeien.
“Bij ECT bood ik ondersteuning bij de overstap naar een nieuw facturatiesysteem. Toch kwam ik er na enkele maanden achter dat ik in deze rol zelf achter nieuwe taken moest aangaan, om te kijken waar ik mijn energie in kwijt kon.”
Samen met haar ambitiemanager en salesmanager ging Michelle vervolgens op zoek naar een opdracht die beter aansluit bij haar ambities en wensen. “Ik heb vrij snel bij mijn managers aangekaart welke stappen ik wilde zetten, binnen ECT en daarbuiten. Ze keken proactief met je mee naar een andere opdracht. Ik kreeg als snel het gevoel dat men binnen Agium écht in je wil investeren.”

De ins en outs van facturatie

Sinds september 2021 werkt Michelle bij Boskalis. Binnen dit grote baggerbedrijf heeft ze echt haar plek gevonden, geeft ze aan. “Het werk biedt zowel uitdagingen als afwisseling. Ik kan mijn dagen flexibel indelen en inmiddels ga ik ook twee keer naar kantoor.”

Haar werkzaamheden zijn gericht op het inboeken van inkomende facturen, contact opnemen met interne en externe klanten over openstaande facturen en andere financiële taken. “Iedere dag kijk ik naar de binnengekomen en onverwerkte facturen.

Het gaat ook om facturen die bijvoorbeeld naar de verkeerde personen zijn toegestuurd, of al zijn ingeboekt maar nog verwerkt moeten worden. Daarnaast spreek ik vaak met leveranciers die bellen met dringende vragen, waaronder of hun factuur binnen is gekomen en wanneer deze wordt betaald.”

Het dagelijkse contact met de verschillende afdelingen bevalt haar goed. “Werken binnen het Financial Shared Service Center (FSSC, red.) is interessant want je leert en hoort hier heel veel én hebt intensief contact met andere collega’s. Ik krijg hier energie van, want het FSSC binnen Boskalis is echt een levendige omgeving om binnen te werken.”

Een leven lang leren

Als Young Professional kijkt Michelle voortdurend hoe ze zich kan blijven ontwikkelen. “Vanaf het begin heb ik bij mijn ambitiemanager aangekaart dat ik niet precies weet welke kant ik op wil. Dit wil ik stapsgewijs en samen met Agium ontdekken. In maart 2022 begin ik met de trainingsmodule Data Analyse en Management Accounting. Daarna is er de mogelijkheid om verder te studeren. Je wordt hier dus echt gestimuleerd om je te blijven ontwikkelen.”

Neem contact met ons op


Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.