Wat heb je geleerd bij Agium? En hoe heb je jouw talent ingezet?

In de afgelopen twee jaar bij Agium heb ik de mogelijkheid gehad om zowel mijn hard skills als mijn soft skills te ontwikkelen. Dat i.c.m. met mijn – bij Agium ontdekte – talent om rust te bewaren, kon deze kennis in veel gevallen gepaard gaan met de opdrachten die ik uitvoerde.

Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat ik bij een opdrachtgever bezig ben geweest om een rapportage te ontwikkelen. Op datzelfde moment volgde ik het YAP programma waar wij de cursus Excel volgden. De verkregen kennis tijdens deze cursus kon ik op die manier direct toepassen in mijn opdracht!

Daarnaast wordt bij Agium ook veel aandacht besteed aan soft skills. Dit zorgde ervoor dat je tijdens het uitvoeren van de opdracht ook goede (praktische) handvatten meekrijgt vanuit Agium.

Met welk doel kwam je bij Agium werken en heb je dit doel bereikt?

Nadat ik mijn studie had afgerond, ben ik bij Agium komen werken, omdat dit een organisatie is waar persoonlijke aandacht en (talent)ontwikkeling heel hoog in het vaandel staan.

Daarbij is dit ook een organisatie waarin ik goed kon bepalen welke richting ik nu precies op wil in de financiële wereld. In de afgelopen twee jaar is dit mij duidelijk geworden. Dit kon mede, doordat de wensen die ik had voor een vervolgopdracht goed konden worden gerealiseerd.

Wat is volgens jou de meerwaarde van detachering? 

De meerwaarde van detachering zit erin dat je vrij snel heel veel ervaring opdoet in verschillende functies en branches. Hierdoor is het mogelijk om jezelf op een bredere manier te ontwikkelen en er daarbij achter te komen wat je precies motiveert en aanspreekt. Dit zorgt ervoor dat je in korte tijd groeit en toegevoegde waarde levert. Dit alles resulteert in nieuwe kansen en uitdagingen met als gevolg een verlenging van de opdracht. 

Hoe kijk je terug op je tijd bij Agium?

Op de afgelopen periode kijk ik met een goed gevoel terug. In die periode heb ik mij goed kunnen ontwikkelen tot de professional die ik nu ben. Tijdens het werken op de opdrachten probeert Agium continu met de professionals in contact te blijven om te kijken hoe zij vanaf de zijkant kunnen aansturen op de opdracht. Dit zorgt ervoor dat je altijd het beste uit jezelf kan halen.

Is het detacheren dat wat je ervan had verwacht?

Voordat ik begon met het werken in de detachering had ik hier wel een bepaalde verwachting van; veel ervaring opdoen bij de verschillende opdrachtgevers, stappen te kunnen maken en mijn talent verder te ontwikkelen. Dit is in de afgelopen twee jaar financiële detachering zeker uitgekomen.

Doordat je als externe medewerker vaak een frisse blik op de processen hebt, kun je snel detecteren waar bijvoorbeeld bepaalde processen niet soepel lopen of waar verbetering kan plaatsvinden. Door die frisse blik krijg je ook sneller de mogelijkheid om deze punten uit te zoeken en zelf met een oplossing te komen.

Wat is je mooiste moment bij Agium?

Bij Agium heb ik meerdere mooie momenten mogen meemaken. Zo zijn we tijdens het Finance Traineeship een dag naar Maastricht geweest en hebben we op een vrij informele wijze deze cursus kunnen volgen en collega’s beter leren kennen. Daarnaast organiseert Agium een aantal keer per jaar een bijeenkomst, de Tribe meeting.

Als je op een opdracht zit, niet veel op kantoor bent, zijn dit wel de evenementen waar je naar uitkijkt. Hier praat je weer bij met andere finance professionals en de collega’s op kantoor van Agium.

Welke informele bijeenkomst is je het meest bijgebleven?

Dit sluit een beetje aan bij de vorige vraag. De eindejaarsfeesten en de tribe meetings zijn altijd goed georganiseerde bijeenkomsten met een mooi programma, op een leuke locatie en met lekker eten. Daarnaast zie je je directe collega’s weer. Dat zijn altijd fijne momenten die ik zeker ga missen.

Wat zou je willen zeggen tegen een potentiële Agium’er?

Tegen een potentiële Agium’er zou ik wil zeggen; probeer zoveel mogelijk een beeld te schetsen waar je in de toekomst naar toe wilt groeien en bespreek dit ook met de ambitiemanagers binnen Agium. Vanuit het talentontwikkelingsprogramma van Agium kunnen zij op die manier een goed, praktisch pad voor je schetsen om samen met behulp van de accountmanagers de juiste opdrachtgever te vinden, waardoor je uiteindelijk steeds meer uitgroeit tot de financial die je wilt worden.

Benieuwd naar jouw kansen binnen de Financiële Detachering?

Laat je gegevens achter

Agium respecteert jouw privacy. 4 weken na afloop van de sollicitatieprocedure worden – indien gewenst - je gegevens geanonimiseerd. Meer info lees je in ons privacystatement.
 

Of neem contact met mij op!