Leon Versluijs heeft opdracht voor opdracht zijn verantwoordelijkheden als financial zien groeien. Na dertien jaar detachering via Agium vindt hij zichzelf nu als business controller terug bij overheidsdienst Logius. “In mijn visie moet je tijdens je huidige opdracht al taken uitvoeren die aansluiten op de functie waar je heen wilt groeien.”

Detachering was voor Leon een bewuste keuze. “Als je net klaar bent met je studie weet je heel veel, maar je kúnt eigenlijk nog niets. Door detachering kom je bij veel verschillende bedrijven in uiteenlopende functies en rollen terecht.” Leon koos uiteindelijk voor Agium omdat daar de ontwikkeling van de professional centraal staat. Leon: “Dat maken ze ook echt waar. Qua opleidingsmogelijkheden én opdrachten.”

Lorem ipsum

Langere opdrachten

In de bijna dertien jaar die Leon nu voor Agium werkt, heeft hij uiteenlopende korte en langdurige opdrachten uitgevoerd. Klussen die qua moeilijkheidsgraad ook steeds complexer en uitdagender werden.

Waardevolle eerste stappen, die er mede voor hebben gezorgd dat hij uiteindelijk als assistent-controller bij PON Financial Services aan de slag kon.

“Als externe wordt er van je verwacht dat je datgene waarvoor je wordt binnengehaald ook echt kúnt. In mijn visie moet je dus tijdens je huidige opdracht al taken uitvoeren die aansluiten op de functie waar je heen wilt groeien.”

“Ik begon mijn carrière op de crediteurenafdeling van waterbedrijf Evides. De uitdaging zat daar eerst in de grote achterstanden die ingelopen moesten worden. Maar toen alle facturen eenmaal waren ingeboekt, ben ik meer en ander werk naar me toe gaan trekken. Ik ben bijvoorbeeld mijn eerste managementrapportages gaan opstellen. Zo zette ik tijdens mijn eerste opdracht ook direct de eerste stappen richting een controllerfunctie.”

Van run naar change

Bij PON Financial Services nam Leon afscheid van de operationele werkzaamheden, en hield hij zich meer en meer bezig met ‘change’-vraagstukken. “Ik was niet meer bezig met de boekhouding, maar kon me echt focussen op de analyses. Wat zijn de cijfers? Wat zeggen ze eigenlijk? En waar mogelijk bood ik in mijn rapportages PON Financial Services een blik richting de toekomst.”

Even later zat Leon als assistent-controller bij afvalverwerker Van Gansewinkel op een positie waarin hij nóg meer impact kon maken. “Ik ontwikkelde daar een dashboard dat de Raad van Bestuur maandelijks inzicht bood in financiële én niet-financiële cijfers. Dit was een strategisch zeer interessante functie.” Het bleek ook een opstap richting de rol van senior controller.

Als senior controller volgden er enkele meer langdurige opdrachten, van steeds een aantal jaar. Leon werkte onder meer bij de TU Delft. “Een hele gave opdracht, waar ik voor het eerst een leidinggevende positie bekleedde. Mijn team was verantwoordelijk voor de rapportages rondom ál het vastgoed binnen de TU Delft. Dat ging over honderden miljoenen euro’s en er werd van me verwacht om zowel over de korte als de lange termijn na te denken. Een nieuw gebouw op de campus neerzetten kost natuurlijk veel geld, maar als dit gebouw veel zuiniger en duurzamer is, kan dat op de langere termijn veel goedkoper zijn dan het renoveren van een oud gebouw.”

Met zijn team leverde Leon alle informatie direct aan bij het management en de directie van de TU Delft. “Het was precies de stap die ik nodig had.”

Business controller

Sinds april 2021 werkt Leon als senior Business Controller bij overheidsdienst Logius. Binnen zijn takenpakket vallen onder andere het opstellen van de maandrapportages voor twee directies, het opzetten van een sturingsmodel voor Logius en het opzetten en implementeren van een prognosemodel.

Leon: “Mijn eerste belangrijke taak was het opzetten van de managementrapportages, om de financiële cijfers inzichtelijk te maken. Nu deze rapportages staan, ga ik me richten op het totale sturingsmodel van Logius. Zo bekijk ik wie er verantwoordelijk is voor welke processen en welke stuurinformatie hierbij cruciaal is.” 

Opleidingsmogelijkheden

De komende jaren hoopt Leon zich verder te ontwikkelen, als een Business Controller die directies adviseert over strategische vraagstukken. Agium helpt hem daarbij, onder andere door het aanbieden van opleidingsmogelijkheden. “Dertien jaar geleden stond de ontwikkeling van de professional al centraal bij Agium en dat is nooit veranderd.”

Misschien vraag je je af of detachering ook iets voor jou is? Of ben je benieuwd welke mogelijkheden er allemaal voor je klaarliggen wanneer je deze stap zou zetten? Dan horen we graag iets van je! Stuur ons een open sollicitatie en we komen zo snel mogelijk bij je terug voor een (digitale) kop koffie!

Laat je gegevens achter

Agium respecteert jouw privacy. 4 weken na afloop van de sollicitatieprocedure worden – indien gewenst - je gegevens geanonimiseerd. Meer info lees je in ons privacystatement.