Nadia past zich makkelijk aan haar werkomgeving aan, zij is flexibel en voelt zich thuis zowel in een rustige werkomgeving als in een drukke werkomgeving. Nadia heeft een gestructureerde werkaanpak, verzamelt zorgvuldig de benodigde gegevens en maakt graag een planning vooraf. Als het om teamwerk gaat, ziet zij toe op een duidelijke taakverdeling en een heldere to-do-list. Ook vindt Nadia het plezierig om tussentijds te controleren en het proces te bewaken zodat verrassingen worden uitgesloten. Nadia heeft een sterke focus op haar werk en houdt de doelstellingen van de opdrachtgever scherp voor ogen.

Welke vraag zou jij aan een Agium’er stellen als je zelf geen Agium’er was?

Ha, leuke vraag! Even denken; ik zou dan toch benieuwd zijn naar hoe de professionals vanuit de detachering verbonden zijn, met Agium, zonder tussen wal en schip te raken?

En als je deze vraag zelf mag beantwoorden?

Nou, inmiddels ben ik zelf ruim drie jaar werkzaam bij Agium, waarvan ik er altijd op een opdracht heb gezeten. In deze afgelopen drie jaar heb ik me geen enkel moment als een verloren schaap gevoeld.

Dit komt volgens mij onder andere door de korte lijnen tussen collega’s. De contactmomenten tussen mij, directie, de afdeling Sales en Ambitiemanagement over mijn ontwikkeling, ambities en opdracht(en). Daarnaast denk ik ook dat het te maken heeft met de trainingen die gegeven worden op kantoor. En uiteraard door de (thema)bijeenkomsten - die een aantal keren per jaar georganiseerd worden - bij te wonen.

En zo kan ik nog meer factoren opnoemen die ervoor zorgen dat ik verbonden blijf met Agium. Al met al wordt er goed gezorgd voor de verbinding.

Zo, dat is een mooi begin van dit gesprek! Nadia, jij bent in september 2018 begonnen aan jouw reis binnen Agium. Hiervoor heb je bij verscheidene organisaties gewerkt. Waarin is Agium onderscheidend?

Agium is kenmerkend door de persoonlijke aanpak en aandacht. Er is zichtbare waardering voor het personeel, positieve en gezonde focus op ambities en het welzijn van personeel.

Agium is ook onbevooroordeeld. Er is saamhorigheid en openheid voor afwijkende meningen. Dit zijn toch wel de elementen die als eerste in me opkomen.

En wat heeft Agium jou persoonlijk te bieden?

Sfeer, collegialiteit, leuke en leerzame opdrachten, die uiteindelijk ook weer goed zijn voor mijn cv.

En inspiratie dat gevoed wordt door diversiteit en de uitdagingen op werk en privé. Dit helpt mij om er elke dag weer een avontuur van te maken. Wat mij uiteraard energie geeft.

De opleidings- en groeimogelijkheden, ambitieuze handvatten om ambities te realiseren, trainingen in zowel soft skills als hard skills, informatieve themabijeenkomsten (om in contact te blijven met collega’s) en eigenlijk nog veel meer...

Binnen Agium werken we graag vanuit ons talent, wat is jouw talentwoord?

Mijn talent is ‘daadkrachtig’. Daadkrachtig houdt voor mij in dat ik realistische doelen stel, pro-actief ben, doorzet, leemtes tijdig signaleer en deze op een secuur mogelijke wijze oplos en bruikbare handvatten aanreik. Dit kan ik managen door uitdagingen op te zoeken of te creëren, gedreven, ijverig en zelfbewust te zijn en planmatig te werk gaan.

En hoe vertaalt dit zich in jouw dagelijkse werkzaamheden?

Er is bij mij geen sprake van een ‘standaard’ werkdag. Dit varieert van afspraken en overleggen met projectcontrollers van verschillende afdelingen, business controllers, projectleiders en externen tot onder andere het inrichten van projecten, zelfstandig opstellen, uitwerken en bewaken van (meerjaren) begrotingen/prognoses, rapportages en verantwoordingen op kantoor.

Wat zijn je drijfveren hierin?

Mijn drijfveren zijn onder andere dat ik impact kan maken, kan groeien in het werk, nieuwe dingen kan leren en afwisseling in het werk heb (opereren in een dynamische omgeving).

Wat levert het op voor je vak?

Ik wil graag business controller worden en hoe meer ik groei tijdens een opdracht, hoe meer rollen ik kan invullen. Ik ga altijd voor impact maken bij de opdrachtgever en doorgroeien in mijn functie. Dit houdt dus in: meer ervaring, meer kennis (deskundigheid), meer rollen ‘and a happy professional’.

Wat zijn de belangrijkste factoren hierin?

De belangrijkste factoren hierin zijn: sfeer, creativiteit, rechtvaardigheid, samenwerken (van elkaar leren en samen opbouwen en werken naar de gestelde doelen) en flexibiliteit. Dit zowel vanuit mijn kant (als professional) als vanuit de kant van de opdrachtgever.

Wat zijn de laatste trends binnen jouw vakgebied?

Voor mezelf geldt onder andere de volgende trend: op het gebied van Controlling wordt het steeds uitgebreider. De skills vertalen zich voor mij onder andere steeds meer naar het zijn van een sparringpartner / businessadviseur en het coachen van collega’s.

Maar ook het beheersen, bijsturen en adviseren op het gebied van organisatorisch en strategisch niveau. Hierbij helpt het om te leunen op de ontwikkelingen op het gebied van technologie en robotisering (digitale tijdperk).

Ik hoor aantal soortgelijke elementen. Is er een specifiek Agium DNA, en zo ja, hoe zou je het Agium DNA omschrijven?

Die is er zeker! Het maakt niet uit in welke levensfase de professional zit of uit vanuit welke windstreek hij of zij bij Agium is gekomen, je herkent direct een aantal gemeenschappelijke delers.

Vertel..

Het Agium DNA zou ik dan beschrijven als: collegiaal, communicatief, deskundig, leergierig, levensgenieters, gedreven, gezellig, transparant en zelfredzaam.

Er is daarnaast ook sprake van een gezonde werksfeer; een gezonde balans tussen werk en privé. Binnen Agium is er een cultuur gecreëerd van veiligheid, vertrouwen, deskundigheid, persoonlijke aandacht en betrokkenheid.

Daardoor heerst er ook een familiair en gastvrij gevoel. Dit zorgt onder andere voor korte lijnen tussen collega’s van alle afdelingen én een leuke sfeer uiteraard, dat is erg belangrijk voor me!

Er worden veel leuke, interactieve en leerzame activiteiten en trainingen voor professionals én klanten georganiseerd. Dit ook om de verbinding tussen alle collega’s en klanten te waarborgen. Dit geeft tevens aan dat Agium echt oog heeft voor het personeel en de opdrachtgevers.

Waar ben je trots op als werknemer van Agium?

Er zijn zoveel dingen om op te noemen, zoals: optimisme, deskundigheid, betrokkenheid, ruimte/openstaan voor verbetering/feedback, en open bedrijfscultuur, familiair. En als kers op de taart viert Agium zowel kleine als grote successen samen.

Agium doet mij denken aan een Afrikaans gezegde: “Alleen ga je sneller, samen kom je verder”.

Nadia, je benoemde de opleidings- en groeimogelijkheden al, wat vind je daarvan?

Het is heel fijn dat er een breed scala is aan opleidings- en groeimogelijkheden. Voor ieder wat wils. Intern worden er veel masterclasses en trainingen aangeboden, maar het is niet gelimiteerd. Ik heb daardoor dus veel waardering voor het feit dat Agium openstaat voor de ambities van de professionals en ons hierin ondersteunt en zelfs begeleidt.

Er is voor mij als Medior Finance professional voldoende ruimte en vrijheid om mezelf te ontwikkelen en mijn ambities te realiseren. Er worden veel kansen en mogelijkheden aangeboden op het gebied van zelfontplooiing. Verder is er ook ruimte om het werk naar eigen keus en behoefte in te richten, feedback te geven en er is voldoende contact tussen de ambitiemanager en de business consultant over mijn ontwikkeling en de gang van zaken bij de opdracht.

Waarom Agium?

Agium creëert waardevolle impact door effectieve verbindingen aan te gaan met ambitieuze opdrachtgevers en gedreven finance professionals. Voor ieder vraagstuk levert Agium de juiste deskundigheid uit een tribe van meer dan 180 betrokken specialisten.

In een cultuur van vooruitgang, kennisdeling en respect zorgen we voor positieve verandering en zijn we supertrots op de awards die we ontvangen als groeibedrijf en werkgever.

Ben jij een Agium’er?