Met welk doel kwam je bij Agium werken en heb je dit doel bereikt?

Ik kwam met het doel bij Agium om te ontdekken wat voor functie en bedrijf het beste bij mij past. Na mijn studie wist ik niet precies wat voor baan ik wilde. Bij Agium heb ik door de verschillende opdrachten kunnen achterhalen wat het beste bij mij past en waar mijn kwaliteiten liggen. Dit doel heb ik zeker behaald!

Ik ben vanuit Agium overgestapt naar een leuke financieel gerelateerde baan waarbij er veel focus ligt op procesverbetering en het creëren van een goede samenwerking tussen verschillende afdelingen. Hier ligt ook echt mijn kracht. Ik heb dit doel bereikt door de verschillende opdrachten, de cursussen van het YAP programma en de begeleiding van ambitiemanagement.

Wat heb je geleerd bij Agium? En hoe/heb je jouw ambities gerealiseerd?

Agium heeft mij de kans gegeven om bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken te nemen. Ik heb hierdoor de financiële administratie van dichtbij gezien bij een multinational, meerdere MKB bedrijven en een stichting. Hierdoor heb ik veel geleerd over de financiële administratie en met deze kennis heb ik mijn ambitie gerealiseerd, namelijk het optimaliseren van financiële- en bedrijfsprocessen.

Wat is volgens jou de meerwaarde van detachering?

Wanneer je werkt in de detachering heb je de kans om binnen te kijken bij veel verschillende organisaties en leer je daardoor veel van de uiteenlopende culturen en werksystemen. Deze kennis kan vervolgens weer in een volgende opdracht worden ingezet. Hierdoor ben je voor een opdrachtgever van meerwaarde en leer je zelf ook heel veel.

Is het detacheren gebleken, zoals je had verwacht?

Ik vond het eigenlijk leuker dan ik had verwacht - zeker bij Agium. Ik had verwacht dat ik van opdracht naar opdracht zou gaan en op de opdrachten mij vooral bezig zou houden met administratie en als ‘extra handje’. Maar het bleek veel meer dan dat.

Door de verschillende ervaringen die ik elke opdracht opdeed, kon ik ook echt van meerwaarde zijn bij veel opdrachtgevers, ondanks dat ik nog maar één à twee jaar aan het werk was als financial. Ik heb hierdoor veel toffe projecten kunnen oppakken.

Daarnaast heb ik de begeleiding vanuit Agium altijd heel fijn gevonden, ik voelde mij ook echt een Agium’er, ondanks dat ik eigenlijk elke dag naar mijn opdracht ging en nauwelijks bij Agium op kantoor was.

Agium heeft mij heel erg geholpen in mijn ontwikkeling en in de zoektocht naar wat mijn kwaliteiten zijn.

Wat zou je willen zeggen tegen een potentiële Agium’er?

Laat je onderdompelen in de wereld van de detachering. Ook al lijkt niet elke opdracht even leuk, uiteindelijk leer je overal van.

Hoe kijk je terug op je tijd bij Agium?

Ik kijk heel positief terug op mijn tijd bij Agium. Het was enorm leerzaam en ik heb de kans gekregen om mij op veel diverse vlakken te ontwikkelen.

Wat is je mooiste moment bij Agium?

De verschillende tribe meetings. Naast de interessante presentaties waren dit ook gezellige momenten om bij te praten met mijn mijn Agium collega’s. Ook vond ik de trainingen in het YAP programma heel leuk. De trainingen waren inhoudelijk interessant, maar het was ook heel fijn om bij te kletsen met een groep collega’s die in exact hetzelfde schuitje zitten.

Welke informele bijeenkomst is je het meest bijgebleven?

Ik denk mijn eerste tribe meeting. Die vond plaats in een circustent in hartje Rotterdam. Dit was een hele leuke en inspirerende plek. Het was de eerste keer dat ik naar een Agium evenement ging en het was heel leuk om te zien wie eigenlijk al mijn Agium collega’s waren.