“Nog nooit heb ik 'uit de lijn' zo'n sterk instrument zien komen om medewerkers in hun groei te ondersteunen. De leer- en opleidingswereld is vol van matrixen, stappenplannen, curricula en modellen die theoretisch kloppen, maar nogal eens botsen met de praktijk. Die is immers vol met unieke situaties en unieke personen. De tribe guide is een door praktijkmensen gemaakte inspirerende gids vol ingangen om tot persoonlijke groei te komen, op de manier die je het beste past”.

Kees Gabriëls, auteur van 'de Talentmanager', 'de Talentafdeling' en 'Handboek voor Talent' en directeur/eigenaar van Talent ON B.V.
Lorem ipsum

Waarom moet elke Financial dit boek hebben?

‘Organisaties veranderen continu. Verandering is daarbij eigenlijk de enige constante factor. Om niet volgend en passief te zijn, moet je zorgen dat jij die verandering bent.’ Vertelt Robbert. Stephan vervolgt: ‘Wie ben ik? Waar wil ik naartoe? Wat zijn mijn unieke talenten? En wat is onze gezamenlijke ambitie? Hoe bereiken we die?

Wij als organisatie, maar ook wij persoonlijk hebben de ambitie om op zoveel mogelijk mensen impact te hebben. Dus vragen we aan onze nieuwe medewerkers, opdrachtgevers en ook aan jou: welke ambitie heb jij? Om deze vragen bij iedereen helder te krijgen, is de ‘tribe guide’ ontwikkeld.’

Waarom maken jullie een persoonlijk logboek?

Een gesprek met Stephan en Robbert bruist. ‘Je weet: als je een reis begint met een bestemming en een plan, arriveer je er precies op tijd met het beoogde resultaat.’ Aldus Robbert. ‘We horen vaak als we bij opdrachtgevers zijn: jullie pakken de zaken zo anders aan. Zo persoonlijk.

Als iemand zich bij ons team, onze tribe, aansluit gaan we altijd uit van de juiste match. Je bent bij ons nooit een nummer. Maar we kunnen dit verhaal helaas niet aan iedereen persoonlijk komen vertellen. Of het nu aan een professional of opdrachtgever is.’

De daad bij het woord voegen

De financiële kennis en kunde is bij deze onderneming op orde. Met een persoonlijke ambitiemanager, maar ook gezamenlijke activiteiten, laat Agium zien dat ze de daad bij het woord voegen om impact te maken. Stephan: ‘Enige tijd geleden dachten we: met een team van 150 professionals vraag je je af: hoe kunnen we onze mensen en relaties op het vlak van talent, ambitie en impact nog verder helpen. Als je inzichten, boeken die je leest en modellen en methodes kunt delen met een eigen werkboek, waarom niet?’

De Vlam

In het boek wordt er gerefereerd naar 'De Vlam', waar staat dat voor?

''De vlam is een model voor talentontwikkeling. Een leidraad bestaande uit vier sporen, die je naar de juiste richting laat groeien. Waar sta je over een paar jaar? 

Het werk- en leerspoor kun je per project of jaar gebruiken. Met deze sporen maak je impact. Dat brengt jou en anderen een stap dichterbij ieders ambitie.

Talent is de basis. Samen met de ‘wind of change’ zorgt die ervoor dat jouw vlam flakkert en verandert. Met voldoende verse lucht brandt jouw vlam beter en feller.''