Na het behalen van mijn bachelor, ben ik bij een groot accountants- & advieskantoor gaan werken en heb ik daarnaast de post bachelor Accountancy & Controlling gevolgd. Na het behalen van de post bachelor heb ik op Nyenrode de pre-master Controlling gevolgd en ben hierna doorgestroomd naar de master in Controlling.

Omdat ik nog niet zeker wist wat goed mij zou passen, heb ik gekozen voor de Financiële Detachering

De voornaamste reden is om uit te vinden wat voor soort organisatie en functie bij mij passen. Daarnaast wil ik graag in een korte tijd veel ervaring opdoen en ruimte krijgen om mijzelf te ontwikkelen.

Waarom de Financiële Detachering bij Agium?

Voordat ik bij Agium startte, heb ik mezelf georiënteerd en heb ik met meerdere partijen gesproken. Wat ik erg fijn vond, is dat Agium veel senior financials en werkondernemers in dienst heeft.

Hierdoor kun je inhoudelijk altijd kunt sparren met je directe (Agium) collega’s – mocht hier op een opdracht minder ruimte voor zijn.

Hier heb ik ook al een aantal keren gebruik van gemaakt. Het geeft op een opdracht een goed gevoel te weten dat er een groot en ervaren team achter je staat.

Iedereen zal altijd de positieve punten van financiële detachering beschrijven, maar ik denk dat het ook goed is om de punten te benoemen waar ik aan moest wennen. Op een opdracht maak je echt deel uit van een team. Mijn ervaring is dat je door de collega’s op de opdracht niet wordt gezien als een buitenstaander en dat is erg fijn!

Maar wanneer je opdracht is afgelopen, is een van de nadelen van detachering, dat je afscheid moet nemen van de collega’s waar je een goede band mee hebt opgebouwd. Nu is het voordeel ook dat er altijd Agium collega’s om je heen zijn en zo krijg je ook weer de kans om nieuwe mensen te leren kennen op je volgende opdracht.

De detachering past bij mij als persoon, omdat ik er niet van hou om in een sleur te raken. Ik vind het leuk om telkens nieuwe mensen te ontmoeten en in verschillende inspirerende omgevingen werkzaam te zijn, maar dit is wel een kwestie om rekening mee te houden. 

Wat eventueel als een nadeel kan worden ervaren is dat het zo kan zijn dat je opdracht wat verder weg is en je dagelijks veel in de auto zit. In het begin vond ik dit lastig, maar probeer mijn tijd nu zo nuttig mogelijk te gebruiken door telefoontjes te plegen en naar interessante podcasts te luisteren.

Op dit moment voel ik mij ook zeker op mijn plek bij mijn huidige opdrachtgever - de relatie is goed. Ik heb wel eens meegemaakt dat er wat wrijving was en ik merkte dat dit bij mij tot frustratie leidde.

Ook dan zijn er binnen Agium meerdere mensen bij wie je terecht kunt, zoals je Ambitiemanager, coach of je Business Manager. In mijn geval was af en toe een telefoontje om even wat stoom af te blazen voldoende. Mocht dit niet voldoende zijn, dan weet ik zeker dat er binnen Agium actie wordt ondernomen. Deze coaching en begeleiding is enorm van waarde en laat je groeien als mens en Finance Professional.

Op dit moment ben ik Financial Controller bij de grootste containerrederij ter wereld en ben ik bezig met het opleiden van een nieuwe financial controller, in het shared service center in India. Daarnaast ben ik nu nog verantwoordelijk voor de maand- en kwartaal afsluitingen en rapportages naar de moedermaatschappij (Maersk), de BTW aangiftes en het eerste aanspreekpunt voor de externe auditors.

Ook ben ik nu bezig met de implementatie van een nieuw ERP pakket (MS Dynamics) en doe dit samen met een implementatiepartner. Mijn volgende opdracht kan er weer heel anders uitzien en dat is ook weer het mooie van de Financiële Detachering.

Finance Family

Omdat ik momenteel nog bezig ben met mijn master kan ik helaas niet bij alle Agium feestjes, kennissessies, sportevenementen, bijeenkomsten, etc. aanwezig zijn. Maar er wordt enorm veel georganiseerd en ik voel mij dan ook echt onderdeel van Agium.

En daarnaast..

..wat mooi is van Agium is dat je geen nummertje bent, maar de mensen je écht (willen) kennen en oprecht geïnteresseerd zijn. Zo heb ik goed contact met mijn coach en mijn ambitiemanager. Daarnaast komt mijn regiodirecteur geregeld op de koffie.

Wat doet een Finance Consultant binnen de Financiële Detachering bij Agium?

✓ Je werkt op interim-basis aan projecten op het gebied van Finance & Control, Business Performance, Procesoptimalisatie en IT-projecten die hieraan gelieerd zijn.

✓ Je werkt op interim-basis varieert van het vervangen van een medewerker tot het verrijken van een projectteam met jouw expertise.

✓ Afhankelijk van jouw kwaliteiten en ervaring vervul je op interim-basis de rol van Accountant, Financial-, Business-, Project Controller, Projectmanager, Business Analist, Teamleider of Finance Manager.

✓ Binnen projecten werk je o.a. aan het optimaliseren van processen (Lean Six Sigma), het implementeren van financiële systemen en het realiseren van nieuwe managementrapportages.

Laten we jouw kansen bespreken!