Waarom heb jij voor de detachering gekozen?

Ik ben bij meerdere werkgevers in vaste dienst geweest en telkens kwam ik er na ongeveer 1,5 jaar achter dat de uitdaging in mijn werk verdween en er weinig perspectief was om dit te veranderen. Om de twee a drie maanden kijk in de spiegel, om de afgelopen maanden te evalueren en naar de toekomst te kijken. Dan stel ik mezelf altijd een aantal vragen. 

Je bent nu ruim 2,5 jaar in dienst bij Agium, dat mogen we dus wel een succes noemen?


Haha, jazeker! Uitdaging in mijn werk heb ik nodig en daarnaast wil ik mezelf ook blijven ontwikkelen. Ik ben gaan nadenken over wat ik nu eigenlijk wil. Werk dat uitdagend en niet steeds hetzelfde is, wisselende omgevingen en opleidingsmogelijkheden vond ik belangrijke pijlers. Op basis van deze pijlers kan ik mij verder ontwikkelen. Deze pijlers kwamen voor mij samen in de detachering, bij Agium..

Waarom Agium?

In de periode dat ik over mijn toekomst aan het nadenken was, werd ik onder andere benaderd door Agium. Aan het telefoongesprek dat ik had gevoerd, hield ik een heel goed gevoel aan over en daarom ben ik op de uitnodiging voor een kennismakingsgesprek ingegaan.

Vanaf het eerste moment dat ik de trap op liep bij Agium, voelde ik heel veel positieve energie en voelde me eigenlijk gelijk welkom. Dat gevoel heb ik nog steeds!

Vertel...

Nou, uit de goede en fijne gesprekken met één van de recruiters, een ambitiemanager en een directielid werd mij een goed beeld geschetst van hoe mijn loopbaan een goed vervolg kon krijgen. ‘Jij als persoon staat centraal, uitdagende opdrachten die passen bij mijn behoefte, we geven je handvaten en opleidingsmogelijkheden’, werd mij in het vooruitzicht gesteld. Dit beeld kunnen veel organisaties schetsen en voldeden ook aan mijn wensen. Wat me echt over de streep deed trekken was het goede gevoel en de positieve energie die ik kreeg.

Hoe is dat nu?

Nu, bijna 2,5 jaar later, wordt het beeld dat toen werd geschetst nog steeds waargemaakt. De positieve energie en het welkome gevoel heb ik nog steeds als ik, ook als is het niet vaak, op kantoor kom. Iedereen weet je bij naam te noemen, dan besef je dat je geen nummer bent. Door thema-avonden, gezellige en sportieve events die georganiseerd worden, de openheid en transparantie in de communicatie zorgt Agium ervoor dat ik mij verbonden voel met Agium ondanks dat ik op een opdracht zit, ook nu tijdens deze Corona crisis.

Welke inzichten heb jij opgedaan in je interim opdrachten tot nu toe?

In de ruim 2,5 jaar dat ik op deze manier werkzaam ben, heb ik veel verschillende inzichten opgedaan. Door goed om me heen te kijken zag ik kansen om ook andere zaken op te pakken, zoals procesoptimalisatie en reporting. Zo heb ik mijn opdracht kunnen uitbreiden en ben ik in een andere rol terecht gekomen. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu bezig met een Lean project, ook voor de afronding van mijn Lean Green Belt certificering, en heb ik formats gemaakt voor reporting.

Door vertrouwen te winnen van de medewerkers, er sneller iets van je wordt aangenomen en dan kan je echt helpen en van waarde zijn.

Daarnaast ben ik erachter gekomen dat een non-profit organisatie een heel andere dynamiek heeft dan een profit organisatie. Er wordt niet gestuurd op winst maken, maar er wordt gestuurd of het beschikbare budget wel goed wordt besteedt aan de juiste activiteiten/projecten of er wel voldoende activiteiten worden opgezet. 

Ook heb ik inzicht gekregen in mijn eigen kennis en kunde. Mijn opgedane kennis was een goede basis voor de uitvoering van de opdracht. Tevens kon ik mijn kennis verder uitbreiden door de verschillende werkzaamheden die ik heb gedaan. Daarnaast ben ik er ook achter gekomen dat ik procesoptimalisatie erg leuk ben gaan vinden en zelfs bezig ben om mijn Lean Green Belt certificering te behalen.

Op welke prestatie ben jij het meest trots?

Bij mijn huidige opdrachtgever begon ik bijna 2.5 jaar geleden. Het was de bedoeling dat ik vier maanden iemand tijdelijk zou vervangen. Uiteindelijk werden het tien maanden. Na een korte periode zonder opdracht, werd ik teruggevraagd door de opdrachtgever. De bedoeling was wederom voor vier maanden, omdat er werd gezocht naar een vaste invulling. Inmiddels zijn dat er dus meer, leuk!

Als ik terugkijk op al die maanden, dan ben ik vooral trots op het feit dat ik het vertrouwen van mijn collega’s heb gekregen en dat ik ze heb kunnen overtuigen, dat ik er niet ben om te zeggen dat ik het allemaal beter weet en dat het anders moet, maar dat ik er echt ben om ze te helpen. In de eerste maanden werd er weinig aan mij gevraagd voordat iets werd uitgevoerd. Nu als ze twijfelen of als ze hulp nodig hebben, komen ze naar mij toe met vragen.

Je kwam even zonder opdracht, hoe ziet zo'n periode eruit?

Als je beschikbaar komt voor een opdracht, wordt er eerst gevraagd wat voor soort opdrachten je zou willen en wat voor opdrachten. Dan kunnen de business managers zoeken naar de beste match. Als er een opdracht wordt voorgelegd, dan wordt er wel aangegeven dat het misschien niet helemaal matcht met je ambitie, maar of je er toch even naar wilt kijken. Elke opdracht is mijn ogen een kans, een kans om de opdracht verder uit te breiden zodat het uiteindelijk wel beter matcht met je ambitie.

In mijn korte periode waarin ik beschikbaar was, zijn verschillende opdrachten aan mij voorgelegd. De ene opdracht sloot meer aan bij mijn ambitie en de ander wat minder. Uiteindelijk draait het ook om de mindset van de professional. Soms moet je dingen doen die je niet leuk vindt. Maar dan moet je kijken hoe het omgedraaid worden. Hoe kan ik ervoor zorgen dat iets wat ik niet leuk vind, toch leuk wordt.

Als er echt geen raakvlakken zijn met je ambitie en de kans op het creëren van een nieuwe opdracht is er niet binnen de opdracht, dan mag er altijd aangeven worden dat je de opdracht niet ziet zitten. Alleen op voorhand moet je niet alles afkeuren.

Wat is het mooiste compliment van een opdrachtgever?

Voor een rol die ik heb uit mogen voeren, was mijn opdrachtgever op zoek naar een vaste aanstelling. De zoektocht naar een geschikte persoon was lastiger dan gedacht. Om te kijken of ik kon helpen om iemand te vinden, vroeg ik naar wat voor persoon ze zochten. Het antwoord dat ik kreeg “we zoeken een Danny”. Dat betekende voor mij dat ik daar toch een goede indruk achter heb gelaten.

Gaaf zeg! Nog een laatste vraag: De detachering is niet voor iedereen geschikt, maar voor wie juist wel?

De detachering is zeker geschikt voor als je flexibel bent, continu uitgedaagd wilt worden, je wilt ontwikkelen en je wisselende omgevingen niet erg vindt. Echter hangt het ook af bij wat voor detacheringsbureau je werkzaam bent. Uiteindelijk zal het detacheringsbureau de handvaten moeten geven en de juiste opdrachten moeten hebben die passen bij jouw ambitie. Als er een match is tussen je eigen ambitie en het detacheringsbureau die daar in kan faciliteren, dan is succes bijna gegarandeerd...

Wat zijn jouw opties?