Eind 2018 maakte je de overstap van een corporate naar het detacheren. Is dat gebleken zoals je had verwacht?

Ja zeker! Binnen de financiële detachering, ben ik weer achter nieuwe inzichten over mijzelf gekomen. Deze inzichten hebben mij weer een stap verder gezet op mijn pad. Mijn belangrijkste reden om de overstap te maken vanuit een vaste rol, was om mijzelf te ontwikkelen en dan met name ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hier is de financiële detachering bij Agium erg geschikt voor!

Groei is voor mij een belangrijke drijfveer en ik heb ervaren dat ik in nieuwe omgevingen vaak een steile leercurve meemaakte. De nieuwe omgevingen geven mij steeds weer nieuwe uitdagingen.

En het is niet enkel de rol wat anders kan zijn, juist ook de overige factoren zorgen ervoor dat de omgeving weer anders is. Bijvoorbeeld het team waar ik in zit, de bedrijfscultuur of de systemen. In de detachering wordt je dus ‘soort van’ gedwongen om zo goed mogelijk met verandering om te kunnen gaan en flexibel te zijn. En dit is iets waar ik mijzelf zeker in wil ontwikkelen – juist in deze tijd van verandering.

De meerwaarde van financiële detachering

Voor mij zit de meerwaarde echt in de mogelijkheden die de detachering biedt op het gebied van groei. Groei maak ik door vanwege de verschillende opdrachten die ik mag doen, de verschillende in-house cursussen die ik hier kan volgen op soft-skills en hard-skills, en vanwege de gesprekken die ik kan voeren hier met de vele Agium collega's.

Bij de collega's van Agium heb ik oprecht een groepsgevoel. Een groep waar enorm veel kennis aanwezig is, en waar je door de aanwezige openheid het gevoel hebt dat je ten alle tijde kunt sparren met collega’s. Verbinding met mensen en omgeving is iets wat ik ook belangrijk vind op mijn werk en wat ik zeker terugvind binnen Agium

Flexibiliteit binnen de financiële detachering is hierin wel essentieel. Binnen de detachering is het natuurlijk van belang dat je snel informatie en werkzaamheden eigen maakt. Hier hoort ook bij dat je snel aansluiting weet te vinden met jouw collega’s. Daarnaast moet je het leuk vinden om dynamisch te werk te gaan. Steeds maar weer opnieuw kennis maken, kennis opdoen, kennis achterlaten en weer afscheid nemen in een relatief korte tijd moet je wel leuk vinden.

Flexibiliteit is daarnaast ook belangrijk om (persoonlijke) kansen te herkennen en om, ongeacht de situatie waarin je zit, of dat nu zonder opdracht op ‘de bank’ is, of in een opdracht waar de kaders nog niet helder zijn, het beste van de situatie te maken.

Dit vereist soms toch ook een andere perspectief op een situatie. Dit perspectief kun je onder andere krijgen door met jouw Ambitiemanager te sparren over situaties. Ik heb gemerkt dat gesprekken met mijn ambitiemanager vaak ook een mooi reflectie moment kan zijn.

Vervolgens is het aan mijzelf om iets met de nieuwe inzichten te doen. Ik geloof erin dat je in elke rol jouw meerwaarde kunt leveren, juist als externe met een frisse blik. Uiteraard ben je hierbij wel deels afhankelijk van de ruimte die je krijgt van jouw opdrachtgever.

Hoe was je relatie met Agium

Je zit toch echt extern en meestal werk je ook op een laptop van de opdrachtgever. Je bent hierdoor niet direct in contact met Agium. Wel heb je zelf in de hand hoeveel contact je hebt met Agium of Agium’ers. Zo worden er regelmatig cursussen, evenementen, groepsreizen of sportevents georganiseerd.

tijdens een opdracht?

Naast dat je soft of hard skills ontwikkelt op zo’n cursus of evenement, krijg je hierbij ook weer de mogelijkheid om weer even te praten en te verbinden met Agium’ers. Daarnaast kun je tijdens je opdracht ook contact hebben met jouw ambitiemanager, business manager of mentor.

Welke inzicht zou je nog willen delen?

Ik zou graag nog willen delen dat wanneer je iets van jouw missie kwijt kunt in je opdracht, direct of indirect, dat je dan veel plezier en voldoening uit je opdracht kunt halen. Indirect iets uit je opdracht halen, heb ik mogen ervaren bij mijn vorige opdracht. Iets wat bij mijn missie hoort, is dat ik anderen graag meeneem in hun persoonlijke ontwikkeling en dat ik graag mensen hierin trigger of in begeleid. 

Als Business Controller bij mijn vorige opdracht was dit niet direct mijn taak, echter kreeg ik wel de ruimte op mijn opdracht om dit binnen mijn rol kwijt te kunnen. Hiermee heb ik extra toegevoegde waarde kunnen leveren op de opdracht en heb ik ook persoonlijk extra plezier en voldoening gehaald uit de opdracht omdat dit aansloot bij mijn missie.

Toen ik op een gegeven moment merkte dat ik het begeleiden van mensen echt leuk begon te vinden en hier ook echt meer mee wilde doen, heb ik dit ook aangegeven bij Agium. Na een opleiding te hebben afgerond en goede gesprekken te hebben gevoerd is mij uiteindelijk ook de kans geboden om zelf Ambitiemanager te worden. Dit geeft nog maar eens aan dat Agium openstaat én investeert in jouw ontwikkeling.

“Als je zelf niet kiest, dan wordt er voor je gekozen” 

Belangrijk is wel dat je hier zelf het initiatief, de verantwoordelijkheid en leiding over neemt. “Als je zelf niet kiest, dan wordt er voor je gekozen” is een gestolen, maar o zo belangrijke, quote die ik vaak gebruik, in mijn nieuwe rol als ambitiemanager.

Laten we jouw kansen bespreken!