Waarom de detachering?

De afwisseling in opdrachten, nieuwe dingen leren en het projectmatig werken, zijn aspecten die mij bijzonder aanspreken als je kiest voor detachering. Je weet nooit hoe je werk er over een jaar uitziet. Daarnaast ‘dwingt’ het je ook om af en toe uit je comfortzone te stappen, omdat er niet altijd sprake is van een 100% match. Dat maakt detachering juist zo leuk, als je het mij vraagt.

De procedure liep daarnaast erg voorspoedig. Tussen het eerste contact met Agium en de gesprekken met de ambitiemanager en Stephan Persoon -founder Agium- zat nog geen twee weken.

Ik begreep dat het zelfs in één week zou kunnen, maar ik ging tussendoor nog een week op skivakantie. Overigens ben ik in dienst getreden bij Agium vlak na de aankondiging van de lockdown. Ik ben blij met het vertrouwen dat Agium in mij had/heeft om het dienstverband voort te zetten.

Waarom Agium?

Inmiddels is de detacheringswereld voor mij bekend terrein, maar ik was op zoek naar een werkgever die blijft investeren in de ontwikkeling van zijn medewerkers. Ik ben van mening dat je je altijd kunt blijven ontwikkelen. Agium heeft ambitiemanagers die mensen helpen om hun ambities te realiseren.

Dat je onderdeel uitmaakt van een leuke club collega’s -in combinatie met kennisbijeenkomsten- met wie je soms gezamenlijke ‘fun-activiteiten’ onderneemt, maakte voor mij het plaatje compleet om bij Agium aan de slag te gaan.

De meerwaarde van detachering

Als je wordt ingehuurd voor een opdracht, breng je je eigen kennis en ervaring mee. Doordat je bij verschillende organisaties in de keuken hebt kunnen kijken, kun je deze ervaring toepassen bij andere organisaties, die daar ook weer van kunnen leren. Ook het projectmatig werken en een steile leercurve zijn absolute voordelen van detachering voor mij. 

De organisatie vanuit een nieuwe bril bekijken en naar een hoger niveau tillen, is voor opdrachtgevers de meerwaarde van detachering.

Een nadeel kan zijn dat je na afloop van een opdracht afscheid neemt van collega’s waar je vaak intensief mee hebt samengewerkt. Zeker als opdrachten voor een langere periode zijn geweest, voel je je onderdeel van de ‘eigen collega’s’ die je vaak goed hebt leren kennen. Aan de andere kant: het biedt ook de gelegenheid om je netwerk op te bouwen en soms hou je er ook nog vrienden aan over, weet ik uit ervaring.

Waarom past detachering bij jou als persoon?

Van routine kan ik soms verveeld raken, ook al ben ik een financial en houden financials -over het algemeen- van structuur en zekerheid.  Ik krijg juist energie van nieuwe dingen leren. Detachering geeft je de mogelijkheid om bij diverse organisatie ‘in de keuken’ te kijken en organisaties verder te brengen. Steeds een nieuw avontuur aangaan!

Laten we jouw mogelijkheden bespreken!