Sjoerd Bugter Finance Consultant
Begin 2017 kwam bij mij de vraag naar boven of ik -op de plek waar ik zat- de volgende stap nog wel kon maken. Daar zat ik al tijdens mijn studie en na afstuderen ben ik er vervolgens vast in dienst gegaan. 

Een enorm steile leercurve. Mijn persoonlijke ontwikkeling liep daar mooi in lijn met de ontwikkeling van het bedrijf. Na verloop van tijd begon de ontwikkeling van het bedrijf te stokken. Dat maakte het voor mij moeilijk om ook aan mijn persoonlijke ontwikkeling te blijven werken. Dus kwamen de levensbeschouwelijke vragen naar voren over wat ik wil met mijn carrière.

Is het gras groener bij de buren?


Los van de vraag hoe ik die ontwikkeling weer vlot kon trekken, was het vooral de vraag waar ik dat zou willen doen. Doordat ik direct vanuit mijn studie doorrolde in een organisatie waar ik al bekend was, speelde bij mij heel erg de vraag of het gras ergens anders niet groener is. Het was wel duidelijk dat mijn passie bij finance lag, maar hoe zou ik die het beste kunnen inzetten om me te kunnen ontwikkelen.

Er is enorm veel keuze als het aan komt op branches, functies en bedrijven, maar wat is de beste keuze? Wil ik het op dit moment allemaal al vastgelegd hebben? Dit waren vragen waar ik niet direct een antwoord op had. Eerst maar eens zien wat er gebeurt als ik mijn LinkedIn update en mijn CV op jobboards zet.

Al snel neemt Agium contact met me op. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn prima in orde. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen. Zowel qua opleiding, maar vooral vanwege het feit dat ik door detachering de mogelijkheid heb om in verschillende keukens te kijken en veel te leren van de chef-koks.

Het verschil in sector, rol, collega’s en werkwijze is inspirerend

Inmiddels ben ik meer dan twee jaar bij Agium in dienst. Met twee langdurige en een wat kortere opdracht achter de rug. Iedere opdracht was weer totaal anders. Qua sector, rol, collega’s en werkwijze. Dat verschil is inspirerend en ook echt een groot voordeel van detachering en draagt absoluut bij aan je ontwikkeling. Zeker als je een nieuwe start maakt, is het weer even schakelen en is het zaak snel aan te pakken en gewend te raken aan de nieuwe omgeving.

Bij iedere intake wordt omschreven wat je ongeveer kunt verwachten van je opdracht. Dat hoeft niet altijd direct te passen bij je ambities. Uiteindelijk is een intake een momentopname en heb je de mogelijkheid om een opdracht naar je hand te zetten en eruit te halen wat jou energie geeft en past bij je ambities. 

Na verloop van tijd heb ik me bij iedere opdracht echt onderdeel van het team gevoeld. Dan kan het jammer zijn dat een opdracht afgelopen is en je afscheid moet nemen van collega’s waar je prettig mee hebt samengewerkt.

Als je langer op opdracht zit, blijf je verbonden met Agium door (sportieve) evenementen en inhoudelijke trainingen en opleidingen die worden aangeboden. Samen met mijn ambitiemanager kijk ik regelmatig welke sessies bij mij passen en mij helpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kan ik tijdens dergelijke sessies sparren met mijn Agium collega’s over hoe wij als gedetacheerde finance professionals een goede invulling geven aan onze opdrachten.

Als ik terugkijk op waarom ik meer dan twee jaar geleden voor Agium heb gekozen, zie ik dat de diversiteit mij enorm goed bevalt. Waar ik allicht nog bang was dat ik niet betrokken zou zijn bij een opdrachtgever, merk ik dat ik heel snel al onderdeel ben van het team. En ook al valt niet iedere opdracht direct binnen mijn ambitie - ik heb altijd de mogelijkheid om me te ontwikkelen buiten mijn opdracht, met opleidingen op het gebied van hard en soft skills.

Laten we jouw kansen bespreken!