Wat is een reden voor jou om voor detachering te kiezen en wat is de meerwaarde hiervan?

De reden dat ik voor de financiële detachering heb gekozen, is dat ik ‘snelheid’ miste in een vaste functie. Dit betekent voor mij dat je als externe medewerker kortere lijntjes hebt met beslisorganen binnen het bedrijf. Je bent aangenomen om een specifiek probleem op te lossen en vaak heb je daar dan ook alle middelen tot je beschikking. Heb je dat niet, dan heb je een mooie uitdaging om het toch voor elkaar te krijgen in een korte tijd.

Verder vind ik het heel fijn om een achterban van ruim 150 finance professionals te hebben, allemaal met een eigen expertise. Mocht ik tegen een onderwerp aanlopen waar mijn financiële kennis tekort schiet, dan zijn er genoeg collega’s waar ik laagdrempelig mee kan sparren.

De meerwaarde van detachering is naar mijn mening de mogelijkheid je in brede zin verder te ontwikkelen. Je krijgt verschillen, maar ook overeenkomsten tussen verschillende functies, bedrijven en branches te zien. Je kunt het verder onderzoeken en eigen maken. Verder leer je jezelf in een korte tijd goed kennen. Ik merkte al snel wat ik wel en niet leuk vind en waar mijn ambitie ligt.

Door een kijkje te mogen nemen in de keuken van verschillende bedrijven zie je dat Finance zoveel meer is dan alleen cijfers! Je bent binnen elke opdracht bezig een betere versie van jezelf te worden - op zowel zakelijk als persoonlijk vlak.

Zijn er ook nadelen aan de detachering? Voor wie is detachering geschikt?

Zoals alles heeft detachering ook zo haar nadelen. Wat ik als een nadeel ervaar, is dat je niet kunt zien wat hetgene dat je oplevert voor een bedrijf verder zal doen. Zal het proces goed blijven lopen? Welke kostenbesparingen zal het bedrijf daadwerkelijk realiseren?

Verder kan het voorkomen dat je ook opdrachten doet, die niet helemaal passen bij je ambitie, maar die wel goed aansluiten op je profiel. Dan is het aan jezelf om eruit te halen wat erin zit. Hier helpen collega’s van de afdeling ambitiemanagement en sales natuurlijk zo goed als mogelijk bij.  

Ik zou het aan iedereen aanbevelen die graag wilt leren uit ervaringen. Het zien van verschillende bedrijven en de manier waarop Finance daar is ingericht en wordt aangewend, brengt je heel veel kennis die je niet uit boeken kunt leren.

Wat is het mooiste compliment van een opdrachtgever?

Het mooiste compliment dat ik ooit heb gekregen van een opdrachtgever is: “ik heb je niet meer nodig”.

Klinkt gek, maar daar doen we het wel voor. Je komt binnen in een bedrijf om een tijdelijke issue op te lossen.

Op het moment dat je opdrachtgever je niet meer nodig heeft, betekent het (vaak) dat je je werk goed hebt gedaan en dat zij geholpen zijn, toch?

Wat gebeurt er als Agium een opdracht beschikbaar heeft voor jou, maar jij dit toch niet helemaal ziet zitten?

Gelukkig is dit bij mij (nog) niet voorgekomen. Agium zoekt, zover als mogelijk, opdrachten die passen bij je ambitie. Maar ik kan me natuurlijk heel goed voorstellen dat het voorkomt. Je hebt helaas niet altijd de juiste professional beschikbaar die qua ambitie 1-op-1 past op een opdracht.

Ik zou dan als advies geven om het te proberen en je ogen open te houden binnen het bedrijf voor mogelijke vervolgopdrachten, die wel passen bij je ambitie. En zoveel mogelijk te leren van de opdracht waar je zit.

Past de opdracht echt helemaal niet bij je en ga je met tegenzin naar je werk? Dan kun je erop vertrouwen dat de afdeling Sales en Ambitiemanagement je helpen in het vinden van een oplossing.   

Ik heb binnen Agium drie verschillende rollen gehad. Ik ben gestart als Business Controller bij een groot verzekeringsbedrijf waar ik na een fusie de IT afdeling budgetwise mocht samenvoegen en herevalueren. Een superleuke uitdaging, omdat ik niet eerder de Controller van een ICT afdeling ben geweest en tevens te maken kreeg met de menskant van een fusie. 

Na deze opdracht heb ik samen met een Agium’er een afdeling project control opgezet binnen een bedrijf dat middenin het centraliseren van haar activiteiten zat. Een leuke opdracht, vooral omdat ik het samen met een andere Agium collega heb mogen realiseren. Ik had nooit eerder een afdeling opgezet en mijn collega wel. Zo kon ik mij mooi optrekken aan hem. 

Momenteel werk ik voor grote distributiecentra waar ik veel financiële vragen over verschillende onderwerpen uitwerk. Dit is een boost voor mijn finance hard skills! 

Laten we jouw mogelijkheden bespreken!