Agium Lean in Finance maakt je finance & control processen toekomstbestendig

De financiële functie als business partner

Iedere CFO en financieel manager kent het probleem: de business vereist vaker en meer real-time stuurinformatie en analyses. Daarbij moeten beslissingen sneller worden genomen want de ‘time-to-market’ wordt steeds korter. Maar de financiële functie moet er ook voor zorgen dat alle operationele finance taken effectief worden uitgevoerd. De trend is dat de financiële functie de rol van business partner vervult. Anders gezegd, de leiding neemt.

Binnen het werkgebied van finance is het essentieel dat processen en medewerkers klaar zijn voor de toekomst. Toch werken veel medewerkers van de financiële kolom in verouderde processen, voeren zij routinematige werkzaamheden uit en krijgen zij te maken met ‘rework’.

Met Agium Lean in Finance (LIFE) worden de finance & control processen structureel verbeterd en kunnen jouw medewerkers de rol van business partner beter vervullen. Op deze manier kunnen zij helpen bij het maken van belangrijke keuzes in plaats van het vervullen van de traditionele financiële functie.

Agium Lean in Finance (LIFE) is de partner van de CFO op het gebied van procesoptimalisatie.

Meer efficiency en sturen op financiële processen

Samen met jouw team elimineren we verspillingen in het proces, zodat de beoogde efficiency voordelen behaald kunnen worden. Hierbij kijken we niet alleen naar het financiële proces zelf, maar ook naar de behoeften die de (interne) klant binnen zo’n proces heeft. Dit betreft de houding en het gedrag van de medewerkers, de wijze waarop het werk is georganiseerd en de manier waarop er procesmatig wordt gestuurd.

Agium vindt het belangrijk dat jouw team actief betrokken is in het verbetertraject, zodat de Lean-werkwijze verankerd kan worden in jouw organisatie.

Ook aan de slag met Agium LIFE?

Wij helpen je bij het creëren van een  toekomstbestendige organisatie met o.a.

  • Consultancy
  • Projectdetachering
  • Training
  • Coaching
  • Lean Awareness Game

Wil je dat wij contact met jou opnemen?

 

Maak jij een succes van verandering?