Bij Agium ligt de nadruk op persoonlijke ontwikkeling en dat gaf voor mij de doorslag

Sinds september 2022 combineert Hailee Chan bij Agium werken en leren. Ze volgt de opleiding Project Control via de Agium Business School en doet dit naast haar eerste opdracht die ze vervult bij BPD Gebiedsontwikkeling in Amsterdam. “Op deze manier kan ik wel geld verdienen, maar tegelijkertijd werken aan mijn ontwikkeling.”

Via LinkedIn kwam Hailee Chan in contact met Marc Morgenland van Agium. Of ze interesse had in de combinatie werken en leren via Agium. “Ik was net op zoek naar wat nieuws. Ik werkte nog bij de GGD in de vaccinatiestraat, maar het einde van de coronaperiode was in zicht. Ik wilde graag doorstuderen, maar was inmiddels gewend aan een vast salaris. Omdat ik het een kans wilde geven, ging ik het gesprek aan met The Hague Executive Campus (THEC). Bij ieder gesprek werd ik enthousiaster. Ik voelde me erg welkom bij Agium. Het gaat er niet om, iemand zo snel mogelijk te plaatsen, maar de nadruk ligt op persoonlijke ontwikkeling. Dat gaf voor mij de doorslag.”

Als je begint bij Agium word je direct geplaatst bij een opdrachtgever. Je hebt een gesprek en hooguit een week later begin je al. De opdrachtgever weet dat je in opleiding bent en af en toe een dag afwezig bent. Voor Hailee is deze combinatie van werken en leren perfect. “Je werkt 40 uur per week, hebt een vast contract, krijgt een leaseauto en telefoonvergoeding en Agium betaalt de opleiding. Het paste perfect bij waar ik naar op zoek was. Vooraf gaf ik al aan dat er wat speelde op medisch vlak. Het kon namelijk zijn dat ik een operatie moest ondergaan. Hoe lang ik er dan uit zou liggen, kon ik vooraf niet aangeven. Agium wilde nog steeds dat ik het contract ondertekende.”

Connectie tussen werk en opleiding

Hailee zit in de eerste groep van tien personen die via THEC de opleiding projectcontrol volgt. De opleiding duurt 1,5 a 2 jaar. Twee dagen per maand krijgt ze les. Bij projectcontrol gaat het om alles wat met een project te maken heeft, naast de financiële aspecten, dus ook contract- en risicomanagement, subsidies en wet- en regelgeving. En uiteraard is er ook aandacht voor soft skills: hoe ga je om met collega’s? Na afronding van de opleiding ontvangen de deelnemers van Avans Plus een post-hbo-diploma. “De opleiding gebruikt cases uit de praktijk van de trainees. Dat was voor mij in het begin nog lastig, omdat ik startte op de administratie terwijl het gaat om de opleiding projectcontrol. Na drie maanden stapte ik over naar financial control. Toen zag ik beter de connectie tussen de les en dagelijkse praktijk en kon ik aangeven hoe we het bij mijn opdrachtgever doen. Daardoor kunnen we meer sparren. Inmiddels is er ook een tweede groep van 15 personen van start gegaan. Na iedere les vullen we een feedbackformulier in: wat kan er beter aan de les en wat ging goed. Daar doen ze ook wat mee in de lessen voor de tweede groep.”

Breder dan finance

Van september 2022 tot begin juli 2023 werkte Hailee voor BPD Gebiedsontwikkelaars. Ze begon hier op de administratie en ging vervolgens verder in de financial control. “Ik krijg veel mee over hoe het proces van gebiedsontwikkeling in zijn werk gaat. Vanaf het opkopen van de grond, bouwrijp maken, vergunningen aanvragen, overleg met gemeentes, de schets maken totdat het gebouw er staat. Daar gaat vaak wel 20 tot 30 jaar overheen. In de tussentijd zijn dan veel regels weer aangepast. Iedere drie maanden voer ik gesprekken over de budgetten. Is dit haalbaar of hebben we meer nodig? Waarom is er een overbesteding? Is het vooraf afgestemd?  Ik vind het heel interessant om daar in te duiken. De opdracht ging ook niet alleen over financial control, maar ook over contract- en risicomanagement. Het was een fijne werkomgeving, ik kon altijd bij collega’s terecht en kreeg een buddy toegewezen.”

Op dit moment is Hailee in afwachting van een nieuwe opdracht. Waar haar eerste opdracht vooral op finance was gericht, wil ze zich bij een volgende opdracht meer ontwikkelen richting projectcontrol of business control. “Bij Agium kan ik dat aangeven; ze zoeken dan een opdracht die daarbij past. Wanneer je twee jaar bij een opdrachtgever zit, kun je ook besluiten om er te blijven, als het van beide kanten klikt. Agium heeft veel verschillende klanten. Je kunt overal terecht. Dat vind ik juist het leuke.”

Begeleiding vanuit Agium

De connectie met Agium blijven alle gedetacheerden houden. Maandelijks regelt Agium een uitje, waar je ook je collega’s ziet. Regelmatig overleg je met de salesmanager, die je opdracht heeft gevonden. Verder is er begeleiding vanuit Agium in de vorm van de ambitiemanager. Bij deze persoon kun je terecht om te praten over je ontwikkeling en als er problemen zijn. “Zij weten ook wat voor persoon je bent en passen hun werkwijze daarop aan. Toen ik mijn operatie achter de rug had, ging ik de week erna al weer aan het werk. Ze moesten mij in bescherming nemen en achter de laptop vandaan halen.”

Na het afronden van de post-hbo-opleiding, wil Hailee graag doorstuderen en nog een master halen. “Welke richting weet ik nog niet precies. Sales en business control vind ik ook interessant. Hierover kan ik ook sparren met de ambitiemanager. Ook een dergelijke master betaalt Agium. Ik vind het geweldig dat Agium hier zo in ondersteunt.”

 

Meer weten?

* geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

Liever direct en persoonlijk contact?

Bel of e-mail met
Beaudine