De publieke sector heeft ontzettend veel in zijn mars voor de ambitieuze financial

In het publieke domein kunnen finance professionals bij uitstek impact maken. Door concrete bijdragen te leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen die nu spelen. Door te ondersteunen bij het verder digitaliseren van lokale en landelijke overheidstaken. Voor financials heeft de publieke sector dus veel meer in zijn mars dan je misschien in eerste instantie zou denken. Olaf Poot, Directeur Agium Public Finance (APF), en John van Beek, Commercieel Directeur bij ANG, vertellen hier meer over.

De digitale overheid is een ongoing process. Op sommige momenten is dit al goed zichtbaar: denk maar aan de online in te plannen afspraken bij het gemeentehuis, of aan je DigiD. Maar achter de schermen gebeurt nog zoveel meer. Projecten waar je als burger waarschijnlijk amper weet van hebt. Maar waar je als financial een zeer belangrijke rol binnen kunt vervullen!

Zeker met de maatschappelijke uitdagingen die nu bestaan en de aankomende jaren blijven spelen. Van een – voor velen – onbereikbare woningmarkt tot een energiecrisis die hele delen van de samenleving fors onder druk zet en inflatiecijfers die door het dak gaan. Net nu de coronapandemie lijkt overwonnen, doen steeds meer mensen een beroep op de (de)centrale overheid en publieke organisaties. Partijen die smachten naar financieel talent, dat samen met hun ervaren medewerkers, het publieke domein verder wil moderniseren.

Een sterke mix van junior, medior en senior financials

De overheid is druk bezig met verjonging, blijkt onder meer uit de Personeelsmonitor van A&O fonds Gemeenten. Het aantal jongere werknemers (tot 25 jaar) is en blijft de sterkst groeiende leeftijdscategorie binnen het publieke domein. Hoewel het aantal senior ambtenaren, met vele jaren ervaring, nog steeds by far de grootste medewerkersgroep vormt. Daar kun je als minder ervaren financial weer je voordeel mee doen!

Je leert van de beste financials in het publieke werkveld, terwijl jij op jouw beurt weer fris elan aan de organisatie toevoegt. Het is juist die mix van junior, medior en senior financials wat maakt dat je binnen de publieke sector enorm snel leert. Én verantwoordelijkheid krijgt. Want eenmaal binnen het publieke domein aan het werk, zul je zien dat er heel veel mogelijk is. Om je eigen opdracht vorm te geven, kansen te grijpen en om verantwoordelijkheden op te pakken. Misschien zelfs wel meer dan in het ‘reguliere’ bedrijfsleven het geval is.

Moderne werkgever: duurzaam, remote en focus op ontwikkeling

De publieke sector is al met al een mooie, uitdagende én moderne branche om in te werken. Hybride werken is ook daar inmiddels gemeengoed: als werkgever faciliteert het publieke domein haar medewerkers hier actief in.

Ook staat het thema ‘ontwikkeling’ hoog op de agenda bij publieke organisaties. In de vorm van ruime opleidingsbudgetten en andere professionele en persoonlijke ontwikkelmogelijkheden, zoals coaching en intervisie.

APF sluit daarop aan

Als APF doen wij hierbij ook graag een (duurzame) duit in het zakje. Ga je bijvoorbeeld met ons traineeship aan de slag? Dan ga je werken binnen het publieke domein, bij organisaties als gemeenten, provincies, waterschappen, onderwijs- en zorginstellingen, woningcorporaties, het Rijk en andere (semi-)overheidsinstellingen. En krijg je van ons een elektrische leaseauto, inclusief laadpas. Zo reis je uitstootvrij van en naar je werkplek. Ga je liever met het openbaar vervoer? Geen probleem: ook dat vergoeden we volledig.

Daarnaast bieden we al onze professionals binnen het traineeship onder meer een cursus Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) aan. Zo ben je direct op de hoogte van alle regelgeving rondom het financieel rapporteren binnen de publieke sector. Dit verzorgen we in samenwerking.

Wil je als Public Finance Professional aan de slag?

Bottom-line: voor de maatschappelijk betrokken financial liggen er geweldige kansen in het verschiet. Wil je je verder ontwikkelen binnen finance en spreekt de publieke sector je aan? Lees dan hier meer over ons talentenprogramma. Ook als je al wat meer (finance-)ervaring hebt, horen we graag van je! Laat je gegevens hier achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Neem contact met ons op


Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.