Finance community Manager Michael aan het woord

Het was ongeveer een jaar geleden dat ik weer eens samenzat met Agium-oprichters Stephan Persoon en Robbert van Adrichem. Even een kop koffie drinken. Gewoon, om te horen waar de heren allemaal mee bezig waren.

Maar goed, zoals gesprekken nou eenmaal gaan, hadden we het al snel over méér dan de plannen van Agium. Zo kwamen we uit op onze persoonlijke drijfveren. Stephan en Robbert gaven aan dat ‘persoonlijke ontwikkeling zien en faciliteren’ voor hen echte drijfveren zijn. Ik ging bij mezelf te rade: waar ga ík eigenlijk van ‘aan’?

Welke woorden je er precies voor wilt gebruiken is mij om het even, maar uiteindelijk trok ik de conclusie dat ‘verbinden’ mijn nummer één drijfveer is. En dan niet door alleen Bedrijf Met Vraag A aan Organisatie met Oplossing B voor te stellen, maar door iemand oprecht de aandacht te geven en te bekijken waar diegene écht mee is geholpen.

Zorg dat je wat brengt

Op die manier ben je niet diegene die altijd alleen maar ‘wat’ komt halen. Sterker nog: je komt juist iets brengen! En dat kan van alles zijn. Inderdaad, een concrete oplossing. Maar ook: een eigen netwerk vol met kundige professionals.

Belangrijke lessen die je de afgelopen jaren hebt geleerd. Ervaringen, door schade en schande mee wijs geworden. Stuk voor stuk zaken die voor anderen weer van meerwaarde kunnen zijn. Nou, en ik doe dus niets liever dan beide kanten bij elkaar brengen, zodat ze van elkaar kunnen leren en elkaar verder kunnen helpen.

Finance transformatie vraagt om een gesprek

Mijn drijfveer sloot op zijn beurt weer perfect aan op de ambities van Agium, om de CFO’s van Nederland bij te staan in het continu verbeteren van de financiële functie. Want de uitdagingen die deze continue transformatie voortbrengt, zijn niet op te lossen door simpelweg een blik financials open te trekken.
Om de financiële functie continu te verbeteren, kijken we steeds naar de bestaande processen. Wat kan efficiënter? Wat kunnen we automatiseren? Welke tools moeten we daarvoor inzetten? Over welke competenties moeten mijn team en ikzelf dan beschikken? Uiteenlopende uitdagingen, waarbij de ene CFO, ten opzichte van zijn of haar collega’s, al verder in het proces zit dan de ander.
Dat hier niet één oplossing voor bestaat, staat wat mij betreft als een paal boven water. Waar ik wel van overtuigd ben, is dat die in het onderlinge gesprek besloten ligt. In deze overtuiging vonden Agium en ik elkaar.

Laten we praten!

Samen gaan we aan de slag om de community van CFO’s die ons land rijk is dichter bij elkaar te brengen, zodat jullie van elkaar kunnen leren. En daar heb ik ontzettend veel zin in! Wat speelt er binnen jouw organisatie op dit moment? Laten we het er eens over hebben, onder het genot van een (digitale) kop koffie. Ik hoor graag van je!

Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.