”Vanwege de afwisseling heb ik mijn hart verloren aan de interim-wereld”

Na een tienjarige carrière als accountant, werkt Kitty Veenema nu alweer bijna tien jaar als interim financial. Net toen de coronapandemie de kop opstak, stapte Kitty over om als ZZP+’er bij Agium aan de slag te gaan.

Als projectmanager bij VvAA is zij samen met een projectteam verantwoordelijk voor het opleveren van deliverables die passen binnen de ambities van de afdeling VvAA Belastingadvies en Consultants. Het is belangrijk om dit samen te doen. Zo ontstaat er draagvlak en creëer je commitment.

Of het nu gaat om haar werkzaamheden als accountant of alle ervaringen als interimmer: afwisseling is voor Kitty erg belangrijk. “Ik heb daardoor wel mijn hart verloren aan de interim-wereld”, bekent ze. “Je daagt jezelf toch iedere keer weer uit en de interim wereld biedt ook de mogelijkheid om bij andere organisaties “in de keuken te mogen kijken”

Kitty’s beginperiode bij Agium was zeker uitdagend, hoewel dat niet aan de opdrachtgevers lag. “Ik startte in de beginperiode van de corona-uitbraak en werkte alleen maar online. Dat vond ik wel spannend, hoe zou dat uitpakken voor mijn dienstverband?

Maar Stephan Persoon hield zich zonder enige twijfel aan zijn woord. Dat heeft me ontzettend veel vertrouwen gegeven en zegt heel veel over Agium als organisatie.”

Combinatie van klussen

Na anderhalve maand begon Kitty aan een serie van steeds twee deeltijdopdrachten, als financieel- en projectmanager bij afwisselend Telekom Infra, BIM Loket en De Bouwcampus. Erg leerzaam, maar tegelijkertijd geen ideale situatie, erkent Kitty. “Het was veel schakelen, zeker met dat thuiswerken viel dat niet mee.”

Ze ging met Agium in gesprek. “Daar werd ook echt naar mij geluisterd. We vonden binnen Agium een passende oplossing en dit is allemaal prima overgedragen.” Vanaf juni 2021 werkt Kitty fulltime bij de VvAA, de Vereniging van Arts en Auto die (para)medici begeleid op fiscaal en financieel gebied in Nederland. Ze is begonnen als teammanager bij twee regiokantoren en is nu verantwoordelijk als projectmanager om samen met haar team een aantal deliverables op te leveren die bijdragen aan de groeidoelstellingen van de organisatie.

Dit wil ik ook

Verbetering van processen

Een voorbeeld van een verbetering die Kitty heeft opgepakt in haar vorige rol als teammanager bij VvAA, is het opstellen van een jaarplan, samen met het MT want wij zijn samen verantwoordelijk voor de uitvoering van het jaarplan. “Het MT was daar voorheen nooit direct bij betrokken.”

Een andere aanpassing in het proces was dat facturen voortaan worden goedgekeurd door de teammanagers zelf want wij weten nu ook of facturen wel of niet binnen de vastgestelde budgetten passen. En keuren zij die facturen ook zelf goed, in plaats van dat de afdeling compliance dit doet.”

Kitty is dus zowel bij de run (operationeel) als change (procesverbetering) betrokken. “Ik laat gevraagd én ongevraagd weten wat ik over bestaande processen denk en ik merk dat mijn opdrachtgever dat heel prettig vindt. Op deze manier lever ik extra toegevoegde waarde voor de VvAA.”

Met Talent On stip op de horizon bepalen

Werken op basis van je talent kost je als professional weinig moeite én geeft je veel energie. Samen met talentonwikkelorganisatie Talent On focust Agium zich op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van professionals, op basis van iemands specifieke talent.

In dat kader is Kitty op dit moment hard bezig haar stip op de horizon nader te bepalen.

“Waar word ik blij van? Waar krijg ik energie van? Ik denk dat ik als rechterhand van de CFO het beste uit de verf kom; dat heb ik al eens eerder gedaan. Maar waar ben ik nu echt goed in?

Daarover wil ik dan in gesprek met Talent On, en dat wordt dan ook meteen geregeld.”

ZZP+ model: een aantrekkelijk samenwerkingsvorm

Het ZZP+ model is een ideale samenwerkingsvorm voor Kitty, legt ze uit. “Het zzp-schap heb ik ook weleens overwogen, maar ik wil toch wel graag bij een club horen.” ZZP+’en biedt in dat opzicht best of both worlds.

“Als ZZP+’er heb ik veel ruimte in de opdrachten die ik aanneem. Ik weet wat ik wel en niet wil; daarbinnen helpen de businessmanagers van Agium mij bij het vinden van geschikte interim-opdrachten.” In ruil daarvoor ontvangt ze een meer dan marktconform salaris, wat deels afhankelijk is van haar jaarlijkse omzet. “Dit stimuleert me ook echt om opdrachten binnen te halen, die wel bij me moeten passen natuurlijk.”

Daarnaast geniet ze van de ZZP+-sessies die Agium organiseert. “Dit zijn allemaal collega’s met minimaal vijftien jaar finance-ervaring. Ik vind het heel fijn om met hen te kunnen sparren; hoe vul jij ZZP+’en in? Hoe vlieg jij bepaalde opdrachten aan?”

Lijkt het je ook interessant om in de interim-wereld aan de slag te gaan? Spreekt het ZZP+ model je aan? Dan horen we graag van je! Laat hier je gegevens achter, dan solliciteren wij binnenkort bij jou!

Neem contact met ons op


Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.