Met een bijbaan in finance geef je je carrière een kickstart

Als hbo- of wo-student kun je het financiële werkveld al leren kennen voordat je bent afgestudeerd. Met een bijbaan in finance bezorg je je carrière direct een kickstart. Je kunt aan de slag bij toonaangevende organisaties binnen de financiële sector en verdient een uitstekend salaris. Beaudine van der Sijp en Roberto van Beek vertellen je graag meer over een bijbaan in finance.

Beaudine van der Sijp, Talent & Business Consultant bij Agium, wil er geen misverstand over laten bestaan: een bijbaan in finance is serieus werk. Beaudine: “Het zijn startersrollen binnen finance, zoals werkzaamheden op de debiteuren- en crediteurenadministratie. Maar goed: er zijn ook mensen met meer dan vijftien jaar aan finance-ervaring die deze rollen vervullen, en waar je mee samen gaat werken als werkstudent.”

Haal het einde van je studie naar voren

Een bijbaan in finance is níét een walk in the park dus. Wat verstaan we dan eigenlijk precies onder de noemer ‘bijbaan’? “Het is een rol die je invult naast je studie”, omschrijft Roberto van Beek. Hij is Senior Business Manager bij Agium en heeft dagelijks contact met alle mooie opdrachtgevers waar ook werkstudenten aan de slag kunnen. “Maar je doet wel serieus finance-werk. Met een bijbaan in finance haal je eigenlijk het einde van je studie iets naar voren. Al voordat je klaar bent met studeren heb je de basis van finance onder de knie. Dat gaat onder meer over de crediteuren- en debiteurenadministratie en andere financieel-administratieve werkzaamheden.”

Beaudine: “Ik heb zelf International Business gestudeerd en ben ook als werkstudent binnen finance aan de slag gegaan. Ik merkte toen ook dat wat je op school leert, echt de basis is.”

Dit wil ik ook

Als werkstudent breng je de theorie direct in de praktijk, legt Beaudine uit. “Op de opleiding leer je bijvoorbeeld stap voor stap hoe je een boeking doet. Maar als werkstudent pas je dit ook in de praktijk toe. Die ervaring mis je aan het einde van je opleiding, wanneer je geen bijbaan in finance hebt gehad.” Ook is het salaris uitstekend voor een bijbaan, erkent Roberto. “Maar het is vooral leuk dat je je hersenen kunt gebruiken tijdens je werk: binnen veel bijbanen ontbreekt het daar vaak aan.”

Goed rond collegeroosters in te plannen

Een bijbaan in de retail of de horeca is dan wel weer eenvoudig rondom collegeroosters in te plannen. Hoe zit dat met je baan als werkstudent in finance? Roberto: “Sinds de coronapandemie valt werk veel makkelijker in te plannen. Als je na een dag college liever ’s avonds een paar uurtjes vanuit huis werkt, dan staan opdrachtgevers daar zeker voor open.” Met een laptop van jezelf, de opdrachtgever of bijvoorbeeld Agium. Roberto: “Dat soort zaken zijn nooit een deal-breaker.”

Het draait immers om de ontwikkeling van jou als student. “Uiteindelijk willen we studenten waardevolle eerste werkervaringen binnen finance bieden. Als hen en ons dit bevalt, dan zouden we het natuurlijk super vinden als ze na hun studie bij ons in dienst treden. Maar als ze elders een mooie kans zien, dan houden we dat natuurlijk niet tegen.”

Gezocht: serieuze, analytische finance-student

Voor welke type student is een bijbaan in finance bij uitstek bedoeld? Beaudine: “Studenten die een hbo- of wo-opleiding Finance & Control, Bedrijfskunde, MER of International Business volgen.” En welk jaar dan? “Derde- en vierdejaars bachelor, maar ook masterstudenten zijn van harte welkom om zich aan te melden.”

Roberto benadrukt dat ook het type young financial dat als werkstudent binnen finance aan het werk gaat van belang is. “Naast analytisch gaan we ervanuit dat je ook wel serieus met je vak bezig wilt zijn.

We gaan dolgraag met jouw ontwikkeling aan de slag, maar als werkstudent vorm je ook het visitekaartje van ons als Agium. Als je hier verstandig mee om kunt gaan, gaan we graag met je in gesprek!”

Wil je als werkstudent aan de slag?

Dan horen we graag iets van je! Hier lees je meer over de vacature van Werkstudent Finance Projecten bij Agium en kun je direct solliciteren!

 

 

Neem contact met ons op


Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

Vragen? Bel, app of mail me!

Bel of e-mail met
Devlin de Bruin