”Bij Agium kun je je eigen pad creëren” Saloemèh Sadegein

Saloemèh Sadegein (37) is een senior professional die precies weet wat ze wil. ”Als Agium’er zie ik mezelf niet als een werknemer, maar meer als een ondernemer. En zo worden we ook behandeld. Je bent zélf verantwoordelijk voor hoe je je carrièrepad wilt vormgeven en bewandelen.”

Vanaf het prille begin van haar loopbaan is Saloemèhs doortastendheid terug te zien. Ze klimt op van mbo-niveau 3 en rond uiteindelijk versneld een master Accountancy af aan Nyenrode Business Universiteit. “Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb bereikt”, erkent ze.

“Momenteel volg ik, opnieuw versneld, een post master aan Nyenrode: de Executive Master Finance & Control.” De praktijkgerichte opleiding die Saloemèh opleidt tot Registercontroller (RC).

Hoewel ze enkele jaren met veel plezier in het bedrijfsleven en in de accountancy heeft gewerkt wilde Saloemèh zich verder ontwikkelen. Na een sabbatical van vier maanden klopte ze aan bij Agium. “Via-via ben ik bij Agium terechtgekomen.
Tijdens mijn kennismakingsgesprek was er meteen een klik. Als je je vakkennis wilt verdiepen of bijvoorbeeld je soft skills verder wilt ontwikkelen, dan is daar bij Agium alle ruimte voor. En dat is precies wat ik zocht.”

Verticale groei

In februari 2017 ging Saloemèh aan de slag bij haar eerste opdrachtgever, de internationale bloemenhandel Flamingo Flowers. “Als financial controller lag mijn focus op de wekelijkse en maandelijkse rapportages en afsluitingen, maar ook op het analyseren en verbeteren van de financiële verantwoording. In oktober dat jaar rolde ik door in de functie van financial manager.

Op die positie hield ik mij bezig met het coördineren van de finance afdeling. Hierbij gaf ik leiding aan zes collega’s en was ik de sparringpartner van de directeur.”

In eerste instantie was het een opdracht van tweeënhalve maand, maar Saloemèh werkte uiteindelijk anderhalf jaar bij de bloemenhandel.

Een andere accountmanager kwam vervolgens met een nieuwe opdracht die Saloemèh samen met de CFO van de opdrachtgever interessant vorm heeft gegeven. “Hoewel Flamingo Flowers graag wilde dat ik bleef, werd ik er niet meer voldoende geprikkeld. Ik was nog niet klaar in mijn groeiproces en wilde verder kijken.”

Wat zijn mijn mogelijkheden?

Eigen pad

En dat deed ze. Saloemèh werkte achtereenvolgens bij consultancybedrijf Novisource, vakbond FNV, sportorganisatie NOC*NSF, verzekeraar Nationale Nederlanden (NN) en Nictiz, een kennisorganisatie in de zorg. “Het zijn tot nu toe allemaal zeer uiteenlopende opdrachtgevers en opdrachten geweest. Waar mijn focus eerst puur op de cijfers lag, is dit gaandeweg verschoven naar meer werkzaamheden op strategisch en tactisch niveau.”

Sinds januari 2022 werkt de senior professional als business controller bij Nictiz. “In 2021 had ik al vier maanden voor Nictiz gewerkt, als projectmanager optimalisatie. Toen was ik verantwoordelijk voor verdere professionalisering van de organisatie en richtte ik mij ook op het continu verbeteren van processen op tactisch en operationeel gebied. Sinds januari werk ik opnieuw voor Nictiz.

Het verschil kunnen maken geeft mij iedere dag een voldaan gevoel. Als business controller ben ik nu verantwoordelijk voor de implementatie van het financiële beleid, de bedrijfsanalyses en adviseer ik het management bij proces-gerelateerde vraagstukken.”

De verschillende werkzaamheden en het samenwerken in teams geeft Saloemèh veel energie.

“Bij accountancy vond ik het altijd al heel leuk om voor meerdere opdrachtgevers te werken, maar routinematig werken staat me tegen. Door de jaren heen merk ik dat detachering voor mij de beste optie is: samenwerken in een team, maar wel binnen verschillende omgevingen.”

Doorlopende leerlijn

Hoewel ze een snelle ontwikkeling doormaakt, is een vijfjarenplan niet waar Saloemèh mee bezig is. “Ik geniet van wat ik nu heb en wat ik al heb bereikt. Hoe ik het zie: bij Agium start je als ruwe diamant en naarmate je verder de rivier inrolt word je geslepen tot wat je wilt worden.”

De senior professional blijft zichzelf daarom dagelijks uitdagen. “Ik houd echt vast aan onze slogan: be the change. Het gaat niet alleen om de transformaties die je binnen organisaties doorvoert, coördineert en achterlaat, maar wees ook zélf de verandering die je wilt zien”, voegt Saloemèh toe. ”Je bent echt nooit uitgeleerd.

De afgelopen jaren heb ik al meerdere opleidingen afgerond, zoals Lean Six Sigma, zodat ik organisaties op gestructureerde wijze kan helpen om continu te verbeteren. De komende jaren wil ik me verder specialiseren op het gebied van verandermanagement.”

Wil je ook aan de slag voor interessante opdrachtgevers terwijl je werkt aan je professionele vaardigheden? Dan horen we graag van je! Vertel ons over jouw ambities en kwaliteiten in een open sollicitatie. Of bekijk de vacatures die we momenteel beschikbaar hebben: misschien zit er al iets tussen wat je aanspreekt?

Neem contact met ons op


Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

Liever direct en persoonlijk contact?

Bel of e-mail met
Nina