Senior financial Iris vertelt over haar ervaring

Bij Agium ontdekt senior financial Iris Vroegindeweij (29) wat ze écht leuk vindt. “Ik vind het fijn als ik dicht bij het vuur zit, zodat ik met mijn inzichten uit financiële cijfers bedrijven en managers kan helpen om de juiste beslissingen te nemen.”

Na het behalen van haar VWO-diploma startte Iris met een werk- en leertraject aan Nyenrode Business Universiteit. Binnen zeven jaar rondde ze haar bachelor en master Accountancy af, terwijl ze vier dagen in de week werkte bij het middelgrote accountancykantoor Mazars. Toch begon het na een tijdje te kriebelen en was ze op zoek naar een nieuwe uitdaging, buiten het accountancykantoor. Een vriendin wees haar op Agium en het was meteen raak. “Tijdens mijn kennismaking sprak ik met een recruiter die bemiddelde voor vaste opdrachten, maar hij gaf al snel aan dat detachering meer iets voor mij zou zijn.”

En dat bleek te kloppen. In oktober 2017 startte Iris bij Agium.

Accountancy versus business control

Haar eerste opdracht als gedetacheerde was bij de Stichting Vrienden van het Sophia, de organisatie die fondsen werft voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. “Ik kon er meteen aan de slag, omdat de hele administratieafdeling thuis zat. Vanaf de eerste dag moest ik orde scheppen: de huidige stand van zaken in kaart brengen, de administratie bijwerken en meer.” Iris wordt uiteindelijk de rechterhand van het bestuur van de stichting. “Het was echt een hele mooie opdracht. Het leuke is dat Agium ook echt betrokken raakte bij de stichting. De stichting organiseert jaarlijks een spinningwedstrijd, Sporten voor Sophia, waarmee het geld ophaalt voor onderzoek. Sinds mijn opdracht neemt Agium nu ook jaarlijks deel aan de wedstrijd.”

Strategische communicatie

In gesprekken met haar ambitie- en salesmanager werden Iris haar ambities duidelijk. Ze werkt achtereenvolgens als project- en businesscontroller bij eMense, een startup in de gaming industrie én als financial controller bij rechtsbijstandsverzekeraar DAS, tot ze bij haar huidige opdrachtgever NEN als financieel coördinator aan de slag ging. DAS bleek een goede leerschool voor de senior financial. “Een groot deel van de portefeuille van SRK rechtsbijstand ging naar DAS. Ik was bezig met alle financiële zaken rondom de transitie, maar ook het integreren van systemen en het centraliseren van werkprocessen, zodat dit allemaal gestroomlijnd werd.”

Daarnaast werkt ze nauw samen met de interim directeur. “Ik heb ontzettend veel geleerd bij DAS, zowel op financieel gebied maar ook op strategisch- en communicatieniveau.” Haar ervaring bij DAS helpt Iris nu in haar rol als financieel coördinator bij NEN. Hier is ze verantwoordelijk voor de financiële administratie, rapportages en analyses van rapportages om de business te voorzien van financiële inzichten. “Het is daarnaast belangrijk om de business mee te krijgen in het proces. In deze rol gaat het uiteindelijk meer om projectcontrole en change management, waarbij je de business meeneemt in de verandering om de processen binnen NEN beter te laten stroomlijnen.”

Waardering opdrachtgevers

Door de verschillende opdrachten heeft Iris een beter beeld gekregen van hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten. ”Ik haal als gedetacheerde echt voldoening uit mijn werk. De opdrachtgever haalt je namelijk binnen omdat hij of zij een probleem heeft dat opgelost moet worden.“

Als externe past Iris zich makkelijk aan de werkcultuur van verschillende organisaties aan. “Als gedetacheerde word ik ook echt als een collega gezien. Ik ben overal welkom; bij álle feesten en andere activiteiten die plaatsvinden. Bij eMense dachten ze dat iemand van finance heel saai was. Maar ze kwamen er al snel achter dat financials óók heel gezellig zijn.’

Ontdek of de detachering bij jou past

Business consulant

Iris blijft vooruitkijken en volgt momenteel het businessconsultanttraject. “Dat is een tweejarig leertraject, waarin we erachter proberen te komen waar ik nu écht goed in ben, waar ik het beste op ingezet kan worden, waar ik gelukkig van word én waar ik nog aan moet werken. Óók op persoonlijk vlak.”
Het traject werpt zijn vruchten af want Iris heeft weer een nieuw doel voor ogen. “Ik vind de commerciële kant heel spannend. Binnen Agium is er de optie om ZZP+’er te worden. Je werkt dan deels in loondienst en ontvangt een basissalaris, maar je bent ook verantwoordelijk voor de werving van opdrachtgevers. Afhankelijk van welke opdracht je zelf binnenhaalt, verhoog je daarmee je fee. In de toekomst wil ik hier iets mee gaan doen.’

Ben jij een ZZP+’er?

Wil je ook aan de slag voor interessante opdrachtgevers terwijl je werkt aan je professionele vaardigheden? Dan horen we graag van je! Stuur ons een open sollicitatie en we komen zo snel mogelijk bij je terug voor een (digitale) kop koffie!

Neem contact met ons op


Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.