Vijf redenen om voor financiële detachering te kiezen

Detachering is iets totaal anders dan op uitzendbasis ergens aan de slag gaan. En heeft als werkvorm ontzettend veel te bieden voor de finance professional. Opdrachten op plekken waar je op eigen houtje wellicht nooit terecht zou komen, en een ontzettend steile leercurve bijvoorbeeld. Marc van der Schee, Talent & Business Consultant bij Agium, benoemt vijf redenen om te kiezen voor financiële detachering.

Voordeel 1. Je leercurve versnelt exponentieel

Iedereen leert gedurende zijn of haar carrière. Je doet constant ervaringen op, ontmoet andere mensen, leert ermee samenwerken vervult nieuwe rollen. Het voordeel van financiële detachering: die leercurve groeit exponentieel wanneer je binnen detachering aan de slag gaat! Je vervult namelijk niet meer enkele jaren één rol bij één werkgever, maar je gaat steeds weer nieuwe projecten aan. Hierdoor leer je ontzettend veel in korte tijd.

Voordeel 2. Je krijgt veel sneller kansen als gedetacheerde

Als gedetacheerde breng je een frisse blik de organisatie binnen. Je bent als ‘externe’ niet belast met de gewoonten en gebruiken van een organisatie. Er wordt juist van je verwacht dat je met een kritische blik kijkt naar hoe de zaken verlopen. En dat je hier vragen over stelt. Juist door deze kritische blik krijg je als gedetacheerde vaak sneller kansen om te groeien dan iemand die bij het bedrijf in loondienst werkt. Hij of zij heeft namelijk een specifieke rol te vervullen. Natuurlijk, je hebt wel een opdracht om te vervullen. Maar in je positie als financieel gedetacheerde zie je ook veel beter waar verbeterkansen liggen. En krijg je de kans om die handschoen op te pakken. Zo gaf onze finance professional Frank Geng al binnen twee maanden leiding binnen Telekom Infra!

Voordeel 3. Je ontdekt welke rol en werkplek het beste bij je passen

Of je nu vers uit de schoolbanken komt of net een switch hebt gemaakt naar finance: vaak weet je nog niet precies welke rol het beste bij je past. En binnen welk type organisatie je het beste tot je recht komt. Binnen de financiële detachering vervul je binnen een paar jaar tijd verschillende rollen bij uiteenlopende opdrachtgevers. Dit bied je de kans om te ontdekken welke functie het beste bij je past. En binnen wat voor type organisatie dit het geval is. De ene komt er bijvoorbeeld achter dat hij of zij als financial controller binnen een grote corporate compleet tot wasdom komt. Terwijl een andere finance professional ontdekt dat een rol als finance manager binnen een middelgroot familiebedrijf hem of haar het beste past. Finance professional Iris Vroegindeweij kwam er bijvoorbeeld achter dat een rol als financieel coördinator het beste bij haar past.

Wat als een paal boven water staat, is dat je binnen het publieke domein in staat bent om je maatschappelijke drijfveren om te zetten in daden. Jij zorgt ervoor dat organisaties publieke gelden effectief en efficiënt inzetten en dat dit aan de geldende wet- en regelgeving voldoet.

Voordeel 4. Je komt op plekken waar je zelf niet snel zou komen

Financiële detacheerders beschikken over een uitstekend netwerk van opdrachtgevers binnen het finance werkveld. Dit hebben ze over de jaren heen opgebouwd, waardoor ze precies weten waar in de markt behoefte aan is (of ontstaat). En daar kun je als professional binnen de financiële detachering weer van profiteren. Via Agium kom je op plekken terecht waar je als financial op eigen houtje hoogstwaarschijnlijk niet zou komen. De goede naam die we als detacheerder hebben opgebouwd, opent deuren die voor anderen gesloten blijven. Wat weer een positief effect heeft op de leercurve van onze professionals.

Voordeel 5. De vele ervaringen die je opdoet neem je mee naar later in je carrière

Met financiële detachering leg je een uitstekende basis voor je latere finance carrière. Immers: alle ervaringen die je onderweg opdoet, neem je weer mee naar toekomstige opdrachten en andere werkgevers. Die grote hoeveelheden ervaring die je opdoet, pakt niemand je meer af! Of je nou verder gaat in de financiële detachering, elders in loondienst gaat, of bijvoorbeeld als ZZP+’er of interim ZZP (deels) als zelfstandige binnen finance aan de slag gaat.

Kom je bij ons de voordelen van financiële detachering ervaren?

Al met al biedt de financiële detachering talloze voordelen, zowel voor de young financial als finance professionals met al de nodige jaren werkervaring. Wat dit voor de professionals van Agium in de praktijk betekent? In onze kennisbank lees je meer medewerkersverhalen.

Neem contact met ons op


Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

Vragen? Bel, app of mail me!

Bel of e-mail met
Marc