“Werken als Agium professional is een continu leerproces”

Senior professional Louis van Paassen (51) werkt als verandermanager binnen Finance voor verschillende opdrachtgevers, waarbij hij hen met kennis en persoonlijke aandacht bijstaat. “Het blijft mooi om tijdens een opdracht werknemers binnen het team te enthousiasmeren om mee te gaan in de veranderingen.“

Na afronding van zijn HEAO-studie bedrijfseconomie werkt Louis drie jaar bij een accountantskantoor en daarna tien jaar bij een softwarebedrijf, maar kiest dan voor detachering. “In oktober 2007 ben ik begonnen bij Agium. Oprichter Stephan Persoon kende ik nog van de basisschool en de HEAO. Daarnaast was het aantrekkelijk om te starten als detacheerder, omdat het een continu leerproces is waarbij je de opgedane kennis bij elke nieuwe opdracht weer in kunt zetten. Zo kun je je steeds verder ontwikkelen.”

Van PostNL, Connexxion tot ING: elke opdracht is een verdieping van zijn kennis en vaardigheden, benadrukt Louis. “Bij ING heb ik bijvoorbeeld stakeholdermanagement geleerd. Het is echt belangrijk om andere mensen mee te nemen in het project. Tegelijkertijd moet je de waarde van soft skills niet onderschatten, want zelfs het maken van een goede PowerPoint-presentatie waarmee je mensen stap voor stap begeleidt in het plan, is belangrijk.”

ZZP+’er

In 2017 besluit Louis om zijn contract bij Agium om te zetten in een ZZP+ contract. “Het biedt ontzettend veel vrijheid. Tijdens mijn opdrachten ben ik meestal de enige Agium-medewerker. Daarom volg ik altijd interne trainingen of ben ik aanwezig bij borrels, barbecues of sportevenementen om de verbinding te zoeken en aansluiting te vinden bij andere medewerkers. Dat vind ik belangrijk.”

Momenteel werkt Louis voor KLM, waar hij onder andere de kosten voor het inlenen van vliegtuigonderdelen inzichtelijk moet maken. “In mijn huidige werkzaamheden onderzoek ik hoe problemen voorkomen kunnen worden. Het is belangrijk om na te gaan of we de juiste processen volgen en of het team dat het werk uitvoert wel het juiste kennisniveau en de capaciteit heeft qua fte. Het is voor hen heel fijn om iemand binnen het team te hebben die de benodigde kennis in huis heeft, maar ook een persoonlijke benadering biedt.”

Meerwaarde Agium professional

De meerwaarde van een Agium professional is dat hij of zij de klant zo goed mogelijk ontzorgt. “In de afgelopen zestien jaar heb ik in veel verschillende keukens mogen kijken. Hierdoor heb ik snel inzicht in wat er in een organisatie speelt en hoe ik er het beste op kan inspelen voor de opdrachtgever. Het is uiteindelijk een kwestie van goed meebewegen en op het juiste moment besluiten nemen die goed zijn voor de opdrachtgever. Het gaat zowel om kordaatheid als empathie: je moet mensen meenemen in de veranderingen en ervoor zorgen dat de weerstand laag is. Alleen zo maak je het verschil.”

En dat is kenmerkend voor Agium professionals: doorpakken om de doelen van de opdrachtgever te bereiken, aldus Louis. “Bij Agium ligt de nadruk op persoonlijke ontwikkeling. Door de jaren heen heb ik meerdere cursussen gevolgd waaronder Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Momenteel volg ik een cursus leiderschap. In een

veilige omgeving word je geholpen om dieper in jezelf te kijken en meer bewustzijn te creëren: waarom vertoon ik dit gedrag in bepaalde situaties? Zo kun je je beter concentreren op je opdracht, omdat je weet hoe je in bepaalde situaties reageert. Het komt er uiteindelijk op neer dat je met persoonlijke ontwikkeling zowel professioneel als persoonlijk het verschil kunt maken.”

Persoonlijke coach

Voor Louis is groei de weg voorwaarts. De komende tijd blijft hij zichzelf verder ontwikkelen. “Door de jaren heen krijg je steeds meer vertrouwen dat je meer kunt dan je denkt. Op dit moment neem ik steeds meer de rol van manager op me, en dat geeft vertrouwen. Hiermee kan ik ook een verschil maken voor de opdrachtgever. Ik wil een stevigere projectleider worden, en daar werk ik de komende tijd met mijn ambitiemanager naartoe.”

Neem contact met ons op


Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.