Agium neemt ANG Public Finance over

ANG Public Finance (APF), tot voor kort een joint venture tussen financieel dienstverlener Agium en Adviesgroep Nederlandse Gemeenten (ANG), komt geheel in handen van Agium. Door deze stap zal APF onderdeel worden van Agium en in deze samenstelling de publieke markt bedienen op het gebied van financiële detachering

ANG Public Finance (APF) ontstond in mei 2021 als een bundeling van krachten tussen ANG en Agium, met als doelstelling het verjongen van de financiële en control-organisaties binnen het publieke domein (gemeenten en waterschappen). In deze organisaties is namelijk sprake van toenemende vergrijzing. Daarbij is er een duidelijk waarneembare wens van jongere generaties om meer impact te maken in het maatschappelijk domein.

Volgens ANG-directeur John van Beek is de krachtenbundeling tussen ANG en Agium de afgelopen jaren waardevol geweest om de propositie van APF te lanceren in het publieke domein. “APF heeft zijn bestaansrecht verworven”, aldus Van Beek. “Het is nu tijd voor een volgende stap en onze gezamenlijke conclusie was dat APF qua kernactiviteiten en de besturing hiervan het beste past bij de activiteiten van Agium.”

Agium is onderdeel van Redmore, dat weer onderdeel is van de HR dienstverlener en multinational House of HR. Stephan Persoon, oprichter van Agium, heeft een duidelijk toekomstbeeld voor APF. “Als organisatie zijn we ambitieus. De start en de introductie in het publieke domein is gemaakt, nu willen we doorgroeien. Meer focus en een eenduidige structuur past bij deze ambitie, waarbij we ANG dankbaar zijn voor de samenwerking van de afgelopen jaren”.

 

Neem contact met ons op


Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.